Devosa: Fontossági sorrend

A tegnap nagy híre Vattamány Zsolt face oldaláról: „Látogatást tettünk a Péterfy Sándor utcai Kórházba, egyúttal átadtuk a Traumatológiai Intézet részére a 2.250.000 forintos támogatást, melyet az intézmény képzésre fog felhasználni. A lehetőségeinkhez mérten a jövőben is hozzájárulunk a kórház hatékonyabb működését, hogy az erzsébetvárosiak megfelelő ellátásban részesülhessenek.”

Ez igen, le a kalappal! Csekonics báró elsápadna az irigységtől, ekkora bőkezűség láttán. Csak az vet egy csöppnyi árnyékot erre a jó és mindekiből egyetértést kiváltó hírre, hogy például emlékeim szerint a Bajkai-Fásy dalospacsirta-duó o.gy. kampánybéli, már-már legendás csülkös-bableveses bulijára ennél valahogy kicsivel (sokkal) többet szánt az önkormányzat és a derék polgármester úr, egészen pontosan 3,5 millió forintot. Vagyis Bajkai meg a bulija 1.250.000 forinttal ért többet Vattamány Zsoltéknak, mint a Péterfy Sándor utcai Kórház meg az erzsébetvárosiak megfelelő ellátása.

Lássuk be, tudni kell fontossági – akár pénzzel is mérhető – sorrendet felállítani. És ők aztán tudnak. Nagyon.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

***

A fentebb emlegetett rendezvény lebonyolításáról szóló, az Erzsébetvárosi Piacüzemelte- tési Kft.-vel kötött szerződést akkor még alpolgármesterként maga Bajkai István írta alá. A megállapodás szerint a bruttó 3 millió 490 ezer forintos összegért a cég vállalja a rendez- vény területének biztosítását, őrzését, takarítását, valamint a sörpadok, aggregátor beszerzését. Az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. gondoskodott a szórólapokról és a plakátokról, valamint az egyéb felmerülő feladatok ellátásáról. Azt nem tudni, hogy a fel- lépők esetleges juttatásait miből fizették, a szerződésben ugyanis erre nem térnek ki.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.