Hazudnak rendületlenül

Szép estét mindenkinek. Vasárnap van, így aztán csak egészen röviden, ejtsünk még pár keresetlen szót a Moldován László által előkurkászott Klauzál téri, három és fél millás, áprilisi csülkös-bableveses Fásy-buliról. Amit az önkormányzat fizetett, és ahol a Fidesz ogy. képviselő-jelöltje, Bajkai István volt a főműsor. És amely – ennek ellenére – még véletlenül sem volt kampányrendezvény – a polgármester szerint. Mert az egy ingyenes program volt, amin bárki részt vehetett, így aztán teljesen egyértelmű, hogy a kerület nem Bajkai István magánrendezvényét támogatta. A polgi frappáns érvelése szerint.

Tessék szépen gyönyörködni ebben a négy évvel ezelőtti szintén nemkampányos, ámde közpénzes plakátban, hiszen a zene szeretete minket is összetart…

Nos:

Azt ugyan nem értem, hogy mitől nem kampányrendezvény valami, ha az ingyenes, és min- denki részt vehet rajta. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy Vattamány Zsolt négy éve már eljátszotta ugyanezt – igaz, bableves nélkül és nem a Klauzál, hanem az Almássy téren –, akkor is ugyanígy letagadta a saját kampányrendezvényét Fásyékkal, mint most a Bajkaiét. És a magyarázat is ugyanilyen sz@r volt.

Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy a napokban megjelent képviselői vagyonnyilat- kozata alapján*, a közpénzen dajdajozó möszjő Bajkainak bőven lett volna miből kifizetni a Fásy-family rendezvényét, de nem fizette. Az önkormányzat csengette ki a daloskedvű jelölt helyett a 3 és fél millió forintot, közpénzből.

Négy éve is így történt, meg most is. És most is hazudnak, rendületlenül. (Remélhetőleg már nem sokáig…)

További szép estét mindenkinek!

Payns

*A Parlament honlapján nyilvánosságra hozott képviselői vagyonnyilatkozat szerint az egyéni körzetet ugyan elbukó, de listáról a parlamentbe jutott Bajkai ügyvédként tavaly 72,65 millió forint bevételhez jutott; egy budapesti családi és egy V. kerületi társasházi lakás résztulajdonosa, ezen kívül van több erdője, földje is. Számláján 68,5 millió forint van és 96 millió egyéb pénzkövetelést tüntetett fel, nemesfémben 12 milliója van.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.