Holnap legyen ünnep!

Az előző poszt írásakor még négy napunk volt a választásig. Most meg egyet alszunk – és szavazhatunk; április 8-án választ az ország. Ha elegen megyünk el voksolni, elzavarhatjuk közösen a Fideszt. Egy biztos: én elmegyek szavazni. Menjünk el sokan! A holnapi nap pedig legyen ünnep, legyen Karácsony!

Tegnap délután a budapesti 5-ös választókerületben – azaz itt nálunk – Soproni Tamás (Mo- mentum) is visszalépett legesélyesebb ellenzéki jelölt, Oláh Lajos javára. A ma délelőtti határidőig a demokratikus ellenzék aspiránsai közül egyedül Moldován László (LMP) nem lépett vissza. Így aztán a kerületben Moldován is indul, ami bizonytalanná teszi, teheti az ellenzék győzelmét. A kérdés tehát még mindig az, hogy kinek mi a fontosabb: a Fidesz jelöltjének legyőzése, vagy esetleg egy mandátummal több a listán. Vasárnap erre is választ kapunk, de mindez jusson eszünkbe X-ek behúzása előtt.

Itt van hát az ideje annak, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunkat és eltakarítsuk ezt a rendszert. Tájékozódjunk arról, hogy kik a választókörzeteinkben a legerősebb jelöltek és szavazzunk rájuk. Most nem számít, hogy nem értünk egyet a politikájukkal, most egy dolog a fontos: a Fidesz eltakarítása a politikai életből. Amennyiben ezt elértük, eljöhet egy igazi választás ideje, ahol már valóban arra szavazhatunk, akivel leginkább szimpatizálunk.Azonban ne felejtsünk. Ne felejtsük el azokat a pártokat és képviselőket, akiknek fontosabb volt a saját politikai karrierjük, mint a választópolgárok akarata.
(K. Szalonna)

Holnap pedig tessék szíves lenni a legesélyesebb ellenzéki jelöltre és az MSZP-Párbeszéd 9. számot viselő listájára szavazni!

További szép napot mindenkinek!

***

Sokan kérdezték/kérdezik, hogy a választás napján hol tudnak örülni velünk. Ahogy korábban is írtam, vasárnap reggel 10 órától a Dob utca 65-ben (a Piros Pontban) vagyunk, késő estig. Mi mindent megtettünk, hogy úgy legyen, ahogy szeretnénk, rajtunk nem múlt a dolog. (Hunvald György)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.