Nincs újabb négy évünk

Ez most rövid lesz, és cseppet sem ünnepi. Csütörtök este zajlott le az a lakossági fórum Erzsébetváros és Terézváros ellenzéki képviselőjelöltjeinek részvételével, amelyet az Új7 2019 fb-csoport hívott össze. Ezen részt vett Dr. Bokros Lajos (MOMA), Döme Zsuzsanna (MKKP), Moldován László (LMP), Dr. Oláh Lajos (DK), és Soproni Tamás (Momentum) – az erről készült videó itt nézhető meg. (Bajkai István nem reagált a meghívásra, Stummer János (Jobbik) pedig nem kívánt élni a lehetőséggel.)

Fotó: Bajkai István fb-oldala

A rövid bemutatkozás és a célkitűzések ismertetése után a jövő hét vasárnapján tartandó választás, illetve az esélyesebb induló javára történő visszalépés is szóba került. Ennek során hangzott el igen határozottan az egyik ellenzéki jelölttől, hogy semmiképp sem lép vissza, mert

nem teljes az ellenzéki összefogás, kormányváltásra amúgy sincsen esély.

Igen, ezt mondta. Egy ellenzéki jelölt. Szép. Pedig esély csak akkor van, ha egy, azaz csak egyetlen egy marad Bajkaival szemben. Ennyi. Mert nincs újabb négy évünk.

Tehát: egy hét, és (még) választhatunk. Április 8-án tessék a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni, az MSZP-Párbeszéd lista pedig a 9. számot viseli, azt tessen keresni.

További szép napot és ünnepet mindenkinek!

P.s.: Vajon mi lesz annak a politikai karrierjével, aki nem lép vissza, és emiatt a Bajkai viszi el a kerületet? Csak kérdem.

***

Mindenkire nézve a lehető legrosszabb – még ha konstruktív is –, hogy az esetleges visszalé- pések bejelentése csúszik – vonja le a következtetést Böcskei Balázs, miután az IDEA Intézet választókerületi felméréséből kiderült: a fővárosi VI-VII. kerületben a megkérdezettek több mint fele, 57 százaléka úgy látja: az LMP jelöltjének vissza kellene lépnie Oláh Lajos javára. Ellenzéki megegyezés hiányában a fideszes Bajkai István elviheti a körzetet. (168 óra, 2018. március 28.)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.