Bajkai kicsapta a biztosítékot

Óvodások fényképeit használja fel saját kampányában az Orbán Ráhel ügyvédjeként ismerté vált Bajkai István. Az újabb választási csalás gyanús ügy a szülők háta mögött zajlott, ami nem csak etikátlan, de törvénytelen is.

A DK szerint az erzsébetvárosi alpolgármestereként is tevékenykedő Bajkai gyakorlatilag politikai pedofíliát követ el azzal, hogy gyerekekkel fotózkodik a 6. és 7. kerület óvodáiban. Kihasználva pozícióját ezeket a képeket kampánykiadványokban és Facebook-hirdetésekben szerepelteti a szülők megkérdezése és beleegyezése nélkül.

Szűcs Balázs önkormányzati képviselő fordult az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal jegyzőjéhez azzal kapcsolatban, hogy van-e Bajkainak engedélye a szülőktől. A választási törvény ugyanis tiltja az óvodákban és az iskolákban a kampányolást. Gyerekjogi szakértők szerint a szülő hozzájárulást adhat a gyermekéről készült fotók felhasználását illetően, de ezt csak az óvoda céljaihoz kötötten lehet felhasználni, politikusok kampányához nem. Bajkai viszont nem csak kampánykiadványaiban, de még fizetett Facebook-hirdetéseiben is felhasználta a gyerekek fotóit.

Az adatigénylésre a Polgármesteri Hivatal nem tudott átadni olyan igazolást, ami a szülők előzetes beleegyezését tartalmazta volna. Mint a válaszlevélben írták, ilyen előzetes szü- lői/gondviselői engedélyek nincsenek a Polgármesteri Hivatal kezelésében.

Nem ez az első eset, hogy Bajkai választási csalás gyanújába keveredik. A politikust pár nappal ezelőtt Oláh Lajos, Teréz- és Erzsébetváros képviselője jelentette fel, ugyanis legalább 341 azonos ajánló szerepel eltérő aláírással a fideszes jelölt és a Lendület Magyar- országért párt kerületi jelöltjének ívén. Ráadásul a fideszesek legalább 9 esetben elhunyt vagy már nem a körzetben lakó korábbi hívük adatait hamisították saját listájukra is. A rendőrség már lefoglalta a papírokat.

Bajkai korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tej-, tojás- és sonkaosztással próbált szavazatokat vásárolni, és törvényellenes módon munkaidőben önkormányzati alkalmazottakkal gyűjtetett aláírásokat magának. A kerületben megrongálták a DK-s képviselőjelölt választási plakátjait, ami Oláh szerint senkinek nem áll érdekében a Fideszen kívül. Egy szemtanú továbbá az is megerősítette, hogy a Fidesz Klauzál téri székházából olyan szórólapokat terjesztenek, amin nem szerepel sem az impresszum, sem a kiadó, ami szintén törvényellenes.

Forrás: Sztárklikk 
Szerző: Konczik Márton

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.