Tényleg ennyire ostoba?

Eredetileg ma a szégyen és gátlás nélkül arcunkba vigyorgó Semjén „ajándékba kapott” svédországi luxus vadásztörténetéről (és annak különféle verzióiról) ejtettünk volna pár szót, de a kereszténység korrupt védőpajzsának meseszép históriáját a kukába dobatta velünk a jó Kósa Lala. Merthogy az ő frissen kipattant „örökségügye” jelenleg mindent visz. Ennek lényege, hogy egy közjegyzői okirat szerint a Kósa 4,3 milliárd euró, vagyis 1349 milliárd forint értékben – felfoghatatlan összeg, ez több mint pl. Soros György vagyonának fele – vásárolgathatott állampapírokat egy csengeri háztartásbeli nő nevében a kötvénypiacon.

Kósa Lajos sajtótájékoztatója 2018. március 13-án
(Fotó: Végh László / Magyar Nemzet)

Aki ezt a nem csekély összeget titokzatos módon megörökölte és nem tud vele mit kezdeni. (A részletek itt olvashatók a Magyar Nemzetben, Kósa sajtótájékoztatós videója meg itt nézhető meg.)

Most ott tartunk, hogy a jelenleg épp miniszter Kósa – korábban Debrecen polgármestere, lásd. még Mr. Húszszázalék – azt se tudja, miről van szó, illetve igen, de nem. A nagyon buta Lajos a sajtótájékozatót követően, tegnap délután még egy hosszú videóban magyarázta el a Facebook-on, hogy az irat ugyan igazi, ő mégis átverés áldozata. És állítja, hogy soha, de sohasoha egy fillérhez sem nyúlt hozzá, a lelkiismerete tiszta. (Az üzenetben azonban vala- hogy elfelejtett említést tenni arról, hogy „anyukája” a közokirat szerint 800 milliót kapott volna ajándékba…)

Tetszik érteni, nem? Nem. Pedig az Index is feltett pár nyugtalanító kérdést ezzel a fantaszti- kus, bődületes összegekről szóló, ámde egyre büdösebb történettel kapcsolatban, ezek itt olvashatók.

Most ebbe beletenyereltél, Lajos. Azon kívül is, hogy ekkora német örökség évek óta nem volt. Basszameg, hogy engem soha nem találnak meg ilyen német hölgyek, akiknek nem fér el a sifonérban az örökségük. Lajos, értjük, hogy szélhámosság, de mire kellettél te ehhez az egészhez? Ha még a nigériai nemzeti bank különmegbízottjára is emlékszel, akkor hogy a büdös francba nem emlékszel arra, hogy egy német hölgy, akit természetesen nem ismersz, rád akart sózni 4,35 milliárd eurót? Jó, tudom, az összeg képtelenség, egyszerűen agyilag nehéz feldolgozni, még a negyede is elborzasztó. De Laller, ne legyél már ennyire hülye! Egy ilyen tekintélyes hölgynek még a cipőméretére és a kedvenc kajájára is emlékszik az ember, ha beállít, hogy itt van egy kis apró. Amúgy biztos vagy benne, hogy hölgy volt az illető? Ja, nem, mert nem emlékszel semmire. Ahhoz képest tök jó, hogy ennyi ideig asszisztáltál egy állítólag 1300 milliárd forintos szélhámossághoz, és nem értesítetted Polt Pétert, hogy végezhesse a dolgát. (K. Szalonna)

Hiteles vagy sem? A Kósát elsőként védelmébe vevő Pesti Srácok – majd az ő írásukat átve- vő Origo – még a miniszter nyilatkozata előtt arról írt, hogy “hamis papírokkal vádolja” Kósát a Magyar Nemzet. Kifogásolta a cikk, hogy a közölt dokumentumokon nem látszik az aláírás és a pecsét, így kérdéses a hitelessége. Erre reagálva a Magyar Nemzet közzétette az irat többi részét is: az aláírást és a pecsétet is. Továbbá az is kiderül az iratból, hogy az az ere- deti, 2013-as megállapodás 2015-ben írásba foglalt közjegyzői okiratának egy 2018. februári hiteles másolata. Ezzel kapcsolatban pedig felhívnánk a figyelmet arra az apróságra, hogy egy közjegyzői okiratról csak azok kérhetnek másolatot, akik az iratot készíttették: a be- fektetni kívánó vagyon örököse ill. a megbízott Kósa Lajos. Vajon melyikük lehetett?

Itt tartunk ma reggel, ennyit tudni így nagy hirtelen. Ja nem, van még valami: valahogy olyan fura érzésünk van, hogy lesz még folytatás. Hogy is mondta tegnap este Kálmán Olgá- nál Ceglédi Zoltán? Egy ekkora összeget én maximum egy eltitkolt miniszterelnöki vagyon- ként tudnék elképzelni.” 

További szép napot mindenkinek.

***

Kósa Lajos ötlete – A HVG elérte a csengeri nő fiát, aki azt állította a portálnak, hogy az akkori polgármester kereste meg az édesanyját, miután annak ügyvédje elmondta az örökség hírét egy Kósával közös ismerősüknek. Ezután Kósa maga kereste a kapcsolatot a csengeri nővel, hogy lenne ötlete mit kellene csinálni a pénzzel. A fiú azt állítja, hogy az örökség valóban létezik, de az összeget nem tudta megmondani.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.