Újra őrizetbe vették Czeglédyt

Polt Péter gyors intézkedése után megint őrizetbe vették Czeglédy Csabát – Egy napig volt szabadlábon a baloldali politikus. A legfőbb ügyész, a nyomozati bíró, a Patyi András vezette NVB és a NAV egyaránt rekordtempóban intézkedett.

Épphogy hazaért péntek este Szombathelyre Czeglédy Csaba, megjelentek nála a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói – adta hírül a Népszava. A lap szerint az ügyvéd baráti összejövetelen vett részt, amikor telefont kapott, hogy a lakásán várják a nyomozók, akik aztán őrizetbe is vették.

Pár órája még nyilatkozott (Fotó: Reviczky Zsolt)

Czeglédyt csütörtökön engedték ki az előzetes letartóztatásból, miután a Vas megyei 1-es számú választókerületi választási bizottság nyilvántartásba vette országgyűlési képviselő- jelöltként, így a politikust már védte a mentelmi jog. A Csongrád Megyei Főügyészség ezután a nyomozást felfüggesztette, Czeglédy előzetes letartóztatását megszüntette. Hozzátették: az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítvá- nyozhatja az NVB elnökénél, Polt Péter ezt pénteken megtette.

Indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére és ezt a Patyi András vezette testület 4:2 arányban megszavazta. Czeglédy ezt követően szabadlábon távozhatott a fővárosból, mivel ilyen esetben az előzetes letar- tóztatást az ügyészség kérelmére a nyomozási bíró rendelheti el, a jelek szerint ez Czeglédy esetében rekordgyorsasággal meg is történt.

Czeglédy csütörtöki, átmeneti szabadulása után arról beszélt a Hír TV Egyenesen című műsorában, hogy kvázi kényszervallatták, sőt, arra kérték, jelezze:

mikor készíthetik elő a zárkát Gyurcsánynak.

(Forrás: 24.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.