Magyarország nem jogállam (3)

No, akkor még egyszer: 2017. december 6-án az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió Ft bírságot szabott ki a Jobbikra a tavaszi plakátkampányért. Mindezt annak „alapján” hogy a plakáthelyek ajánlati, ún. listaárát kinevezte piaci árnak, és megállapította, hogy a Jobbik annál kevesebbet fizetett. A különbség pedig nem vagyoni jellegű, büntetendő párttámoga- tás. Azt, hogy a tényleges ár egy alku eredménye és a tényleges piacon jóformán mindenki a listaárnál kevesebbet fizet, nem vette figyelembe.

A 2010-es kampányban a Fidesz sokkal nagyobb kedvezményt kapott. Az ÁSZ anno azt is megvizsgálta, teljesen rendben lévőnek találta — és máig sem tudott meg semmi olyasmit, ami ennek ellene szólna. Aminek csak egy oka lehet: az akkori „piaci” ár alacsonyabb volt — nem a listaárat vették annak, hanem a harmadát.

Mindenki reszkessen: pontosan ennyi alappal a Hold–Föld távolságot is bármikor kinevezhetik piaci árnak — és az ellen sincs jogorvoslat.

Magyarország nem jogállam.

P.s.: Végre megtudtuk, miben áll Orbán ún. „antikommunizmusa”. Ez komoly probléma volt nekünk, akik éltünk abban a rendszerben és láttuk, merre halad a mostani. De végre kide- rült! Igen, igen, a kommunisták is hatósági árakkal képzelték a gazdaságot meg a mostaniak is. De a Lenin-fiúk az árdrágítók ellen küzdöttek, a fidesznyikek meg az árócsítókat bírságol- ják. Hah, mecsoda különbség!

Fügedi Ubul

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.