Ha minden napra jutna

Szombat délelőtt folytattuk az évek óta rendszeresen megszervezett ételosztást az Erzsébet körúton, az önkormányzat épülete előtt. Végül nem 300, hanem 500 adag meleg ételt osztottunk. Ezek a pillanatok mindig azok, amikor is elgondolkodom, hogy mennyire igazságtalan ez a világ. Tudom, mindig ilyen volt, de milyen jó lenne, ha mindenki a saját lehetőségei szerint tenne is azért, hogy ez ne így legyen.

Nekünk ennyire van lehetőségünk és örülök, hogy lassan 20 éve folyamatosan segítünk. Kívánom magunknak, hogy ez a segítség a következő 20 évben is meglegyen, mert éhes és elesett mindig lesz ismerve sajnos az emberiség történelmét…

P.s.: Már szervezzük a következő ételosztást, mert további segítségre is szükség van. Jó lenne, ha sok olyan ember lenne minden pártban, egyesületben stb., aki ezt a saját lehe- tőségeihez mérten az év 365 napjában megteszi. Ha minden napra jutna ebből a segítségből, akkor talán egy picit jobb hely lenne Magyarország!

Hunvald György

***

Tavaly év vége felé elterjedt a hír, hogy a kormány szigorítani akarja az ilyen ételosztásokat. Szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy az MSZP mindenképpen meg fogja találni a mód- ját, hogy legalább a téli hónapokban így is tudja segíteni az érintetteket.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.