Itt van, megjött

És valóban. Itt van, megjött – nem, nem Csámpánó, aki mint tetszenek tudni, csupán csak mellizmaival, hanem az újabb új év, most épp a 2018-as. És megjött az első komolyabb, a kerületet érintő hír is erre az évre, megvan ugyanis a beígért helyi népszavazás időpontja, ez pedig egészen pontosan 2018. február 18., vasárnap.

Ha esetleg valaki nem lenne képben: arról voksolhatnak majd az erzsébetvárosiak, hogy az ún. „bulinegyedben” meddig, hogyan tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. A népszavazásra feltett kérdés szerint – ha az igenekből lesz több – az Erzsébet körút, a Károly körút, a Király utca és a Rákóczi út által határolt területen működő vendéglátóipari egységeknek éjfélkor be kell zárniuk. (A kerületi Választási Bizottság határozata itt olvasható.)

„Nagykörúton kívüli területre pontosan ilyen nyitvatartási korlátozás jelenleg is érvényben van, így a népszavazás csak a Belső-Erzsébetváros területén működő szórakozóhelyek nyitvatartásának korlátozására irányul. Ellenkező esetben a népszavazási kérdés elutasítása nyomán esetleg a külső terület korlátozását is fel kellene oldani.” (dr. Tichy-Rács Ádámtól, a helyi választási bizottság elnöke)

Ennyi az új év második napjára, gondolom bőven elég is, ez van, februárban tehát lehet nép- szavazni, tessék örülni. És hogy el ne feledjem: boldog újévet!

a Szerk.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.