MSZP: Tegyünk igazságot!

A demokratikus ellenzék összefogásának fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP országgyűlési választási programjának miskolci ismertetőjén hétfőn.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke a Tegyünk igazságot! című program ismertetésekor arról beszélt, hogy 2014-ben az emberek 55 százaléka nem a Fideszre szavazott. A kormányzó pártok viszont úgy alakították át a választási rendszert, hogy megnehezítsék az ellenzéki pártok és az ellenzéki szavazók dolgát – tette hozzá.

„Most még a választások előtt vagyunk. Ha összefogunk és szorosan együttműködünk, ha elindulunk miskolciak, borsodiak, úgy el lehet zavarni a kormányt, mint a huzat” – fogalmazott. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány számára sok minden fontos, csak az emberek nem, ezért az ellenzéki pártok célja nem lehet más, mint az európai szintű egészségügy, oktatás és a társadalmi szolidaritás megteremtése.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kifejtette, Pécsett már működik egy olyan – elsősorban a nehéz sorsú emberek megsegítésére szerveződő – összefogáson alapuló példa, amelyet országos szinten is szeretnének megvalósítani. Hangsúlyozta: erre van forgatókönyvük is, amely alapján az ellenzéki pártokkal közösen szeretnének indulni, közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelölttel. Együtt teremtve meg egy olyan erős nemzetet, ahol a legfontosabb a létbiztonság, az igazságosság és a szolidaritás – mondta.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke – akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl – azt mondta, hogy 2018-ban nem egyszerű kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség. Meglátása szerint a kormány ma azt a gyakorlatot folytatja, hogy „miként lehet hatalommal sok pénzt csinálni, aztán pénzből még több hatalmat”. Ő is kiemelten fontosnak nevezte az összefogást. Úgy fogalmazott: ha az ellenzéki pártok nem tudnak ebben példát mutatni, akkor a szavazóktól sem várhatnak mást. Kijelentette: 2018-ban a társadalmi felemelkedés kormányát kell megalakítani azokra támaszkodva, akiket saját kormányuk nem enged felemelkedni

Varga László, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy Miskolcon a jelenlegi önkormányzat csupán a 2010 előtt megkezdett fejlesztéseket fejezte be, újakat nem nagyon tud felmutatni. Hozzátette: olyan várost szeretnének, ahol a fiatalokat meg lehet tartani, és ahová az elköltözötteket vissza lehet csábítani.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.