Hunvald: Hétvégi rövid (3)

Advent második vasárnapján tényleg csak nagyon röviden: tegnap olvastam a 168 órában, hogy Habony és Rogán ügyvédje tízmilliárdot, Fidesz-közeli cégek meg 155 milliárdot szakítottak a letelepedési kötvényeken. Ugyanakkor az adófizetők meg 20 milliárdot buktak ezen a csudajó bizniszen. Szép. Hogy is mondta még a nyáron Orbán Viktor a Bálnában tartott félév-évértékelőn? „Mi a magunk módján vagyunk sikeresek!” Szó se róla, ők tényleg a maguk módján sikeresek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Első megjegyzés: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adatai szerint a programban összesen 19 985 bevándorló (migráns, mai szóhasználattal) érkezett Magyarországra, akik közül 6585-en külföldi befektetőként, 13 300-an pedig a családegyesítésre hivatkozva kaptak letelepedési engedélyt.

Második megjegyzés: mindeközben az Orbán-kormány hisztérikusan tiltakozik az Európa Tanács azon döntése ellen, amely jogszerűen kötelezi Magyarországot – nem húszezer! – hanem alig 1294 menekült befogadására. És az elvesztett a kvótaper után is hirdeti végtelen háborúját Brüsszel, Soros, a civilek és a menekültek ellen.

Hát ez most a helyzet. További szép estét mindenkinek!

Hunvald György

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.