Kispál: Tessék mondani

Nehezített ételosztás (Népszava) margójára 

A pitiánerség, a mocsokság és az embertelenség csúcsa, ahogy Debrecen önkormányzata bevezette a töltöttkáposzta-adót, és ahogy használati díjakkal akarják megakadályozni, megnehezíteni, hogy az éhes emberek legalább 1 tál meleg ételhez jussanak. Ezt fokozva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) meg a hírek szerint elkészítette az ételosztások rendjét szabályozó miniszteri rendelet módosítását, amely szerint a civil szervezetektől elvennék az ételosztások megszervezésének lehetőségét. Rögtön fel is merült bennem a kérdés: a pártok azért még oszthatnak ételt?

Mi évek óta rendszeresen segítünk meleg étellel azoknak az embertársainknak és a rászo- ruló családoknak, akikről a jelenlegi hatalom nem hogy nem gondoskodik, de nem is akar tudni. Bő egy hete az önkormányzat épülete előtt 300 adag ételt osztottunk ki – és ezt folytatni is fogjuk a tél végéig, ha esik, ha fúj.

De tessék mondani: fogjuk?
Vagy – mint Debrecenben – itt nálunk is megadóztatják az elesetteken való segítést?

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

A tavalyi évben az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal épülete előtt (Erzsébet krt. 6.) havi rendszerességgel közel 5000 adag ételt osztottunk ki. Köszönjük a támogatást, köszönjük az önkénteseknek a munkájukat, köszönjük, hogy segíthettünk.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.