Meg is kéne valósítani

„… csak akkor van értelme, ha meg is valósul!” 

A kerületi lap mostani képviselői mellékletében ugyan már megjelent az alábbi írás, de fontosnak tartanám, hogy itt is szóba kerüljön, ide a blogra is felkerüljön. Az október 3-i testületi ülés „bulinegyedes” szavazásával kapcsolatos frakcióvéleményünket a 3. oldalon olvashatják, azonban attól függetlenül szeretnék pár gondolatot megosztani az itt lakókkal. Ott és akkor egy olyan helyzetet kellett volna akár átmenetileg is megoldani, ami azonnal rendezi az állapotot.

Kissé elsikkadni látszik a fenti előterjesztés el nem fogadása melletti hangzavarban az a 11 pontban megfogalmazott intézkedéscsomag, amit elfogadott a képviselőtestület, és amiben örömmel láttuk visszaköszönni azokat a pontokat, melyeket konkrétan az MSZP javasolt az önkormányzat vezetésének. Nem véletlen szavaztam meg tehát a takarításra, a köztisztasági eszközök beszerzésére, a Rendészet bővítésére, dolgozóik angol nyelvoktatására vonatkozó javaslatokat, az összes többivel együtt, de szeretném hangsúlyozni: mindennek csak akkor van értelme, ha meg is valósul!

Miért mondom ezt? Belső Erzsébetvárosban élő képviselőként, évek óta ismerem a problémát, több olyan általam benyújtott határozat került egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadásra, melyek hozzájárultak volna ahhoz, hogy javuljon vagy legalábbis valamilyen szinten normalizálódjon a helyzet.

  • február 16-án (több mint másfél évvel ezelőtt) a képviselő testület egyhangúlag fogadta el azt a módosító indítványomat, melyben illemhely létesítését javasoltam a Kazinczy utcai játszótérre. Hetente többször járok arra, illemhely nincs.
  • Javasoltam a Kis Diófa utcában az általam kidolgozott Művészek utcája projekt előkészítését, a műszaki felmérést. Akkor is és most is állítom, hogy egy ilyen kulturális utca a „bulinegyed” területén rendkívül hasznos „funkcióváltás” lenne. Lenne… a mai napig nem tudunk róla, történt-e valami intézkedés egyáltalán a testület által is támogatott javaslatom kapcsán.
  • A képviselő testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el előterjesztésemet a Klauzál tér élőerős (biztonsági őr) őrzésének megvalósításával kapcsolatban a nyári hónapokra. A testület több mint fél évvel ezelőtt elfogadta a javaslatomat, de biztonsági őrt még sosem láttam éjszaka ezen a területen.
  • Javaslatot tettem a Király utca belső részén, az önkormányzati tulajdonban lévő utcafronti ingatlanok üzletportáljainak rendbetételére, kulturális célú hasznosítására. A javaslatot a képviselő-testület elfogadta. Csak éppen megvalósulni nem látszik.

Nem sorolom tovább, azt hiszem érthető, hogy miért tettem a kissé szkeptikus kijelentést, hogy a sok elfogadott indítványnak, előterjesztésnek csak akkor van értelme, ha azt az önkormányzat meg is valósítja, ha már határozat születik.  Ellenőrizni fogom, hogy mi valósul meg a most elfogadott tervből, és tájékoztatni fogom a lakókat az eredményekről.

Németh Gábor, önkormányzati képviselő

P.s.: Nyílt levélben ajánlom fel minden olyan képviselőtársamnak, aki nem Belső-Erzsébetvárosban hajtja álomra a fejét, hogy töltsenek el nálam, családi körömben egy hétvégi éjszakát, tapasztalják meg első kézből, hogy mit hall, mit lát, hogyan ébred egy „bulinegyedben” lakó. Csak, hogy egyáltalán tudják, miről is szavaztak az ülésen.

***

És ha már szóba került az október 3-i testületi ülés „bulinegyedes” szavazása meg a valamikorra kiírt népszavazás: október 26-án lemondott a helyi választási bizottság elnöke, Dr. Takács Krisztina.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.