Hunvald: A borjú keresése

„Bolond ember az, aki az ökör alatt is borjút keres.”

Hét évig voltak jó néhányan, akik éjt nappallá téve keresték a borjút. Hét évig nyomoztak, kéthavonta hosszabbítgatták meg a nyomozást, majd a Központi Nyomozó Főügyészség most közölte, hogy „a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény”, ezért 2017. augusztus közepén megszüntették a nyomozást a VII. kerületi ingatlaneladásokkal kapcsolatban. Erről tájékoztatták a jobb sorsra érdemes Magyar Nemzet c. lapot.

Az ügyben Vattamány Zsolt erzsébetvárosi polgármester – akkor még csak fideszes frakcióvezetőként – tett feljelentést 2010-ben, mert állítása szerint több százmilliós kár érte a kerületet három ingatlan eladása, illetve apportálása miatt. A Fővárosi Főügyész- ség a feljelentés megtétele után nem késlekedett, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el. Az erőfeszítéseket azonban nem kísérte siker. A hétéves nyomozás alatt nem volt példa gyanúsítotti kihallgatásra sem.

Sokat elárul az ügy megalapozottságáról, hogy a KNYF döntése ellen nem éltek panasszal, így az már jogerőre is emelkedett. A borjú szorgos keresése így véget ért.

Hunvald György

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.