Kispál: Gyűjtjük az aláírásokat

A Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve Tállai András szerint a kerület egyre több helyi adót szed be, állami támogatásokat meg már most is kap, ezekből a bevételekből lehet takarítani, illetve a közterület-felügyeletet is finanszírozni. Azaz, az államtitkár szerint a beszedett cirka 11 millióból bőven, sőt röhögve telik a kerület takarításának majdnem 300 milliós költségeire. Azért így már kezdem érteni, miért tartunk ott, ahol.

Csak röviden pár mondatban: Először is, ez így nem mehet tovább! Az önkormányzathoz érkezzenek be közvetlenül az adóbevételek a kocsma-turizmusból. Gyakoribb rendőri, közterület felügyeleti, hatósági ellenőrzéseket. Őrzött közterületeket, parkokat és utcákat. A szórakozóhelyek, kocsmák működéséről pedig dönthessenek az itt lakók. Ezért folyama- tosan gyűjtjük az aláírásokat a következő kérdésben:

Merthogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Az eredetileg 2017. szeptember 26-ára összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülést – melynek témája a „bulinegyed” lett volna – elnapolták. Az új időpont 2017. október 3. 14:00. Helyszín az Önkormányzat épülete. Az ülés nyílt.

***

Az Átlátszó kikérte az idei év januártól július végéig tartó időszakára vonatkozó bűnügyi adatokat a BRFK-tól. Megkérdezték, hogy mennyi eljárás indult autólopás, gépjárműfeltörés, lakásbetörés, rablás, kifosztás, testi sértés, garázdaság, rongálás és kábítószerrel kapcsola- tos bűncselekmények miatt. A BRFK először nem akarta elárulni ezeket arra hivatkozva, hogy csak a befejezett eljárásokra vonatkozóan tudnak tájékoztatással szolgálni. Aztán végül elküldték a kért számokat.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.