Erzsébetváros: Mekkora buli!

Erzsébetváros 2016-ban mindössze 10 millió 971 ezer forintot tudott begyűjteni az éjfél után is nyitva tartó helyektől felügyeleti díj, azaz az úgynevezett „romkocsmaadó” címén, amit köztisztaságra, közbiztonságra kell költeni – tudta meg a 24.hu az önkormányzattól. És az utolsó negyedév adatai alapján ez idén sem lesz sokkal több.

(Fotó: Boros Regina)

Csakhogy a felügyeleti díj – ami elvileg Belső-Erzsébetváros biztonsági és tisztasági költségeit fedezné – szinte semmire se elég. A kerület gépi és kézi takarításának költségei folyamato- san nőnek, százmilliós nagyságrendről beszélhetünk. 2015-ben Erzsébetváros 239 millió 794 ezret fordított a tisztaságra, 2016-ban pedig 291 millió 617 ezret. Július 31-ig összesen 109 millió 182 ezer ment el ezekre a feladatokra – írja még a portál. Pedig közben az NGM nem- rég kiszámolta, hogy azok a VII. kerületi székhelyű adózók, amelyeknek a fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában közel 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá tavaly az államháztartás bevételeihez.

Mi az elmúlt években a testületi üléseken, bizottsági üléseken számtalan alkalommal felszólaltunk az egyre elfogadhatatlanabb helyzet miatt. És 2016 októbere óta gyűjtjük az aláírásokat Erzsébetvárosban a következő kérdésben:

Az Erzsébetváros újság 2017. szeptember 21-i szám
Képviselői különszám 4. oldal

A jelenlegi helyzet tarthatatlan a kerületben!

Devosa Gábor, Dr. Kispál Tibor, Németh Gábor
önkormányzati képviselők, az MSZP-frakció tagjai

***

Az eredetileg 2017. szeptember 26-ára összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülést – melynek egyetlen témája a „bulinegyed” lett volna – elnapolták. Az új időpont: 2017. október 3. 14:00. Helyszín az Önkormányzat épülete (Erzsébet körút 6.). Az ülés nyílt.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.