Folytassa, ügyészség!

Ne álljanak le, folytassák a Rogán körüli ügyek felderítését! – szólította fel Legény Zsolt országgyűlési képviselő a hatóságokat. A politikus Rogán Antal egykori jegyzőjének ügye kapcsán mondta a fentieket. Mint ismeretes, Rónaszéki László egy vállalkozón keresztül pénzt kaphatott azért, hogy elintézze egy üzlet éjszakai nyitva tartásának engedélyezését, ezért a Fővárosi Törvényszék hivatali visszaélésért elítélte. Legény hozzátette, a jegyző úgy bukott le, hogy lehallgatták a telefonját, mivel kapcsolatban állt az alvilágban ismert Vizoviczki Lászlóval és Portik Tamással, és korábban áron alul játszott át egy Károly körúti önkormányzati ingatlant egy Portikhoz köthető vállalkozónak.

A Fidesz egy olyan szervezet, ahol korrupció van fent és korrupció van lent – jelentette ki a képviselő, Rogán Antalt és körét korrupt munkatársak és alvilági személyekként jellemezve. Mint mondta, Rónaszéki korrupciós ügyét már nem lehetett eltussolni pedig voltak, akik mindent megtettek ezért: nem véletlen, hogy az ügyben lefolytatott eljárás tele volt hibákkal, ami miatt a bíróság több lehallgatási anyagot ki is zárt a bizonyítékok közül.

Rónaszéki László mostani elítélése azt igazolja, hogy Rogán Antal körül burjánzik a korrupció – vonta le a következtetést Legény Zsolt, aki kijelentette: ha a hatóságok vonakodnának az igazság feltárásától, a Botka-kormány 2018-tól ezekben az ügyekben is igazságot fog tenni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.