Kispál: Borítóképek a Ligetről

„Ha a tervezett épület egy élettelen és bármikor áthelyezhető emlékművet képes gondosan kikerülni, akkor a fákat miért nem?” 

Engedtessék meg most megint pár szó a Ligetről: a Ligetvédők oldaláról választhat és letölthet egy-egy borítóképet az fb-profiljához. Tessék egyet kiválasztani a különleges, madártávlati Liget-fotókból, és a Facebook-on máris be lehet állítani borítóképként, ezzel is felhívva a figyelmet a Városliget megmentésének ügyére. Mert ez mindannyiunk ügye!

Így néz ki a néhai Vidámpark területe jelenleg. Elképesztő mértékű a pusztítás, az ide tervezett 43 milliárdos beruházás a maradék fák nagy részét is érintené: az értelmetlen és méregdrága Biodóm miatti faátültetések még korántsem értek véget!

Együtt elérhetjük, hogy a Liget a budapestiek igényeinek figyelembe vételével, valódi köz- parkként újuljon meg, az elbontott épületek teljes visszaparkosításával. (Ligetvédők – A borítóképek eredeti méretben innen tölthetők le!)

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Parkba nyúló Néprajzi Múzeum – Ősztől indul a Gödörásás? Miközben a konkrét terveket a nyilvánosság előtt titkolják, a múlt héten kiírták a közbeszerzést a Néprajzi Múzeum mélyépítészeti kivitelezésére, 17 028 négyzetméter térszint alatti területtel! A tervezett munkagödör mérete 300 x 60 méter, több emelet mélységben, mely az Ingatlanfejlesztő minden korábbi propagandájával ellentétben nem csak burkolt felületet érint: éppen a Rondó történeti parkrészébe lóg bele, és annak pótolhatatlan fasorát csonkítja meg (a részleteket lásd első képünkön! – Ligetvédők).

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.