Rossz fizetések, rossz lakások

Magyarországon több mint egymillió embernek van rezsitartozása, és több százezren nem tudják fizetni a lakáshitelüket. 2,5 millióan beázó, nyirkos lakásban élnek és négymillió embernek túlzsúfolt az otthona. Az Orbán-rendszer magára hagyta az elesetteket, de még inkább magukra hagyta azokat, akik szorgalmasan dolgoznak, tisztességesen élnek, boldogulni szeretnének, de sem családi, sem politikai, sem egyéb tőkéjük nincs, amire támaszkodhatnának.

A 28 uniós ország közül hátulról a harmadik helyen áll Magyarország a fizetések tekintetében: nálunk csak a románok és a bolgárok keresnek kevesebbet. A fizetések azért ilyen alacsonyak itthon, mert a magyar gazdaságban rossz a szervezettség, túlburjánzott a korrupció és elavult a technológia.

Magyarországon 2008 óta stagnál a termelékenység, miközben a régió országai elhúztak mellettünk. Az utóbbi 10 évben fejlettségben megelőzött minket Szlovákia, Észtország, Litvánia és Lengyelország is, és 2016-ban az életszínvonal és fogyasztás tekintetében már Románia is utolért minket.

Az MSZP megoldása:

  1. Csökkentjük az alacsony keresetűek adóterheit.
  2. Felzárkóztatjuk a gazdaságot és a béreket az uniós átlaghoz.
  3. Önkormányzati bérlakásprogramot indítunk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.