Magyarország nem jogállam (2)

Vérdíjat tűztek ki kutyájuk gyilkosa fejére hír margójára. 

Eltűnődhetünk azon, mit is akarnak csinálni az elkövetővel, ha kiderül, ki is volt az — én például úgy gondolom, hogy a reakció valószínűleg túlzó, az alapbűntettel számomra aránytalan lesz. Ha beindul a viszontválaszok spirálja, már nem az a kérdés, hogy kinek van „igaza” (megint az én értelmezésemben egyik félnek sincs), hanem hogy ki bírja tovább, és ez a vérdíjból ítélve valszeg a mostani áldozat lesz.

Az, hogy az automatikus reakció a vérdíj felkínálása és az önbíráskodás, annak „köszönhe- tő”, hogy a rendőrség nem minket szolgál és nem minket véd, a jogalkalmazók pedig ezt támogatva cinikusan úgy tesznek, mintha Magyarországon jogállam, köz- és jogbiztonság lenne. De nincs. Azt a gazdát, aki bejelentette, hogy sorozatosan fosztogatják a kertjét, a rendőrök gyakorlatilag elhajtották, hogy nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni — miután pedig villanydróttal kerítette körbe a fáit, és az egyik sokadszor fosztogató meghalt, a bíróság őt ítélte el (a sokadszor fosztogató ugyancsak sokadszor fosztogató társát pedig nem).

Magyarországon nem azért csökken a bejelentett bűnesetek száma, mert javul a köz- biztonság, hanem azért, mert annyira leromlott, hogy már nem jelentjük be őket. (Ez a megcsúfolt statisztikák és kozmetikázott „mérőszámok” bűvöletében élő kommunista kormányoknak mindig mindegy volt.) Az utóbbi négy évben hét bűncselekményt (lopás, mérgezés) nem jelentettünk be — amikor a közértben ellopták a táskámat az összes iratommal, azt persze kénytelen voltam (tehát a nyolcból egyet). Abból se lett semmi, pedig benne volt az elvileg bemérhető telefonom is. Ha ezt összevetjük az O. Ráhel esküvőjén ellopott egy szál telefon utáni nyomozás költségeivel, már azt is láthatjuk, ki az, akit itt szolgálnak és védenek.

Nekünk, a (személyesen) kiválasztottak körén kívül létezőknek, ha meg akarjuk védeni javainkat, marad az önbíráskodás (annak, aki erre hajlamos és képes). Ez a vendetta-rendszer pedig (az „erősebb kutya” elv érvényesülésével) szinte minden másnál jobban veri szét a társadalmat.

Magyarország nem jogállam.

Fügedi Ubul

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.