A 36. alabárdos

24.hu tegnap arról írt, hogy rászoruló – ha úgy tetszik, szegény –  gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be a zánkai tábor területén lévő irodájába. Az alapítvány ingyen kapta meg az államtól a régi úttörőtábor 17 milliárdos épületegyüttesét, és ezen felül kaptak még 15 milliárdot a táboroztatásra. Körbe is reklámozták az országot, hogy idén akár 26 ezer gyerek is nyaralhat kedvezményesen. (A lap úgy tudja, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezetője egy olyan közeli villából jár dolgozni, amelynek bérleti díja napi – igen, jól teszik látni, napi – 110 ezer forint…)

Jegyezzük meg, ő Hornyák Tibor, a kormány szegény sorsú gyerekeket táboroztató alapítványának vezetője (Fotó: MTI / Büki László)

Egy valaha volt lelkes táborozó, majd felnőttként évekig még lelkesebben táboroztató ifjú ismerősöm véleménye minderről a Facebook-on:

„15 milliárd forint osztva 26 ezer gyerekre, az kb. 577 ezer forint per kölök. Úgy, hogy nem költenek szállásra. És ez a kedvezmény összege, nem az összköltség. Ha ebben az országban lenne ügyészség, akkor most fáradna ki a zánkai táborba, és ha nem azt tapasztalná, hogy a gyerekeket svéd modellek (NEM NYUGDÍJ) masszírozzák, és közben merőkanállal zabálják a kaviárt, akkor sürgősen elkezdene hűtlen kezelés ügyben nyomozni. Ehelyett persze egy nyakkendőt kötni képtelen fideszes másodosztályú tsz-elnökmásolat issza a konyakot a villában.”

Zárójel: az alapítvány sietve kiadott, mindent tagadó közleménye szerint a főtitkár úr természetesen saját zsebből fizeti az úszómedencés luxusvillát. Csak 35 napra bérelte, nem egész nyárra. Nem kurvadrágán, hanem kedvezményes (!) áron. Különben meg a személyiségi jogai megsértése miatt pert fontolgat. Zárójel bezárva. (K. Szalonna)

És ez a jóember csak a 36. alabárdos a színdarabban, ebben a nemzeti rablómesében.

P.s.: Hornyák Tibor – bár azt állítja, saját zsebből fizeti a villa bérlését (meg se kérdem, hogy miből) – valamiért mégis rögtön kiköltözött a villából, amiben már egy hónapja lakott. Délelőtt megjelent a cikk, délután Hornyák kiköltözött és huss!, nyoma veszett.

Micsoda véletlen.

Payns

***

Az egykori zánkai úttörőtábor a közelmúltban került az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerme- kekért Alapítvány (EKGYA) tulajdonába. Az alapítvány főtitkári posztját a 2016-os alapítás óta Hornyák Tibor tölti be, és egyidejűleg ő lett az ügyvezető igazgató az Erzsébet Táborok Kft.-ben is. A 41 éves, közlekedésmérnöki végzettségű Hornyák a Miniszterelnökség munka- társa volt, mielőtt az Erzsébet-táborok irányítója lett. Ez meg csak úgy, még áprilisból: Heli- kopterrel utaznak a zánkai táborvezetők.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.