Kiderült, mennyit hoz a bulinegyed

Egy év alatt több mint hatmilliárd forintos adóbevételt termel a fővárosi bulinegyed – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának válaszából, akitől Oláh Lajos, a DK képviselője kérdezte meg, mennyi bevételt termel nemzetgazdasági szinten a VII. kerületi bulinegyed. Tállai András válaszában azt írta, a VII. kerületi székhellyel rendelkező szálláshely-szolgáltatási, illetve vendéglátási főtevékenységet folytató adózók a kiemelt adónemek és az idegenforgalmi adó tekintetében csaknem 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez 2016-ban.

Az adat ugyanakkor nem teljesen pontos, a tevékenység végzésének tényleges helye és az adózók székhelye egymástól eltérhet, így a VII. kerületben keletkező bevételek ezen ágazatok esetén is eltérést mutathatnak a tényleges forgalomtól.

A szépen csengő 6,6 milliárdos becsült bevétel azonban nem hatja meg azokat a lakókat, akik a bulinegyedben lévő tarthatatlan közállapotok ellen tiltakoznak. Múlt héten a zajos éjszakai élet miatt tartott tüntetés után a kerület fideszes polgármesterének, Vattamány Zsoltnak írtak nyílt levelet, aki szerintük elismerte, hogy valós problémát feszegetnek a Belső-Erzsébetvárosban uralkodó áldatlan állapotok ellen tiltakozók, mégsem vette fel a kapcsolatot az Élhető Erzsébetváros civil csoporttal.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.