Orczy-kert: felújították?

Megnyílt a nagyközönség számára az Orczy-kert egy része, miután lezárult a park rekonstrukciójának első üteme. Július 31-ével a környéken élők birtokba vehetik a parkban található teljesen megújult játszóteret és a közforgalom számára is használhatóvá válik az átmenő útvonal a Ludovika Főépület és a Nagyvárad téren található Orczy Úti Kollégium között – írja a Ludovika Campus Project oldala.

Nos, valóban lehet használni a játszóteret. Felújították? A játékokat nem, a talaját cserélték le, a mászóka, hinta, stb, alatt bokáig süppedő homok, máshol kavics. Mindenütt rengeteg térkő, de a játszótérre bevezető másfél esetleg kettő méteres útra már nem jutott belőle. Babakocsival nem ajánlott. Vízcsap sehol. A háttérben, a Nagyrét végén iszonyú szobor- csoport hatalmasodik, közelebbi fotót nem tudtam csinálni, ott a kerítés. A tó partján meg ott volt a betonkeverő, félő, hogy élő tó helyett betonteknőt kapunk vissza. (forrás: Orczy park – riadólánc)

Nézzék, hogy zabálja az Orczy-kert fáit a Ludovika Campus. A beruházásnak még közel sincs vége, az Orczy-kert egyes részein további építkezések zajlanak, a tó partjának átépítése is várható. (Index, 2017. máj. 25.)

Szép is ez így, derékig a megújulásban és újjáépülésben. Ha valaki látni akarja a Városliget közeljövőjét, menjen el most az Orczy-kertbe…

LaMa

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.