Orbán a nemzet főszerkesztője

A miniszterelnök továbbra is csak azzal foglalkozik, hogy a teljes magyar médiapiac az uralma alá kerüljön. Sajtóhírek szerint ugyanis Andy Vajna kormánybiztos is lapkiadó vállalattal fog gyarapodni – írja közleményében az MSZP.

Az MSZP szerint az Orbán által elképzelt „nemzeti tulajdonosi többség” a médiában azt jelenti, hogy a piacot a Mészáros-Vajna-Habony cégek uralják, ebből a nemzeti részt az adófizetők milliárdjai jelentik, amelyekből fenntartják a hazugsággyárakat. Mint írják, az Orbán-féle médiabirodalom eddigi eredményei: teljesen eltorzított médiapiac, a kormány- zati propaganda folyamatos jelenléte és az álhírek soha nem látott mértékű terjedése.

Az MSZP továbbra is kiáll a Fidesz által célkeresztbe vett szabad sajtó és a kormányzattal szemben kritikus újságírók mellett. 2018-ban a kormányváltást követően megszüntetjük a sajtómonopóliumokat, változtatunk a médiát alapvetően befolyásoló törvényeken, valamint forrásokat biztosítunk a kulturális és művészeti lapok újraindításához – olvasható a párt közleményében.

Forrás: MTI-OS/ Sztárklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.