Ceglédi: Hajnalban a rendőrök

„Valaki” már a rendőrséget is úgy instruálja, ahogy annak idején a Magyar Szocialista Munkáspárt intézte. A vége is az lesz.

Hirtelen, hajnalban vitték el otthonából a rendőrök azt a 18 éves fiatalt, aki jelezte a BKK-nak, hogy az internetes jegy- és bérletvásárlás rendszerében óriási biztonsági rés tátong. A begyűjtési metódus több korból is ismerős: minden ócska önkényuralom gazember vezetői így regulázták meg a nép kritikus tagjait – de ismerős a közelmúltból is, ugyanis manapság megint ugyanez a bejáratott módszer a megfélemlítésre. A CEU-törvény ellen tüntető, az államfői palota felé állítólag egy vízfestékes palackot dobó fiatalt ugyanígy állították elő; de még a Fidesz-kampányban mulatós rendezvényeket celebráló Fásy Ádám Zsülikéjét „megbántó” Szily László is erre a sorsa jutott, hajnali betoppanó rendőrökkel.

Hogy világos legyen: annak oka van, konkrétabban szólva, arra utasítást adnak, hogy egy renitensért hajnalban, a lakásán kell felvonulni, ahogy azt szintén eldönti „valaki”, hogy milyen megalázó bilincselés és vezetőszár jár az ilyennek. Holott az inkább azért késes gyilkosok esetében tűnhet indokoltnak, hogy csak úgy lebilincselik.

Szépen kezdenek összefonódni a szálak. Azt már jó ideje beáraztuk, hogy a Fidesz által alkotott törvények jelentős része azt célozza, hogy ami tegnap még bűncselekmény (lopás, sikkasztás, korrupció) volt, az mára már nekik és csakis nekik szabad, törvényes. A többiek viszont szívjanak a rájuk szabott Lex Piaci Konkurencia miatt. Ha például trafikjuk volt, vagy nyerőgépük. Azzal is megtanultunk együtt élni, hogy Polt Péter talán még azt se „észlelné hivatalból”, ha Rogán Antal egy helikopterből kihajolva, egy Louis Vuitton táskából a legfőbb ügyész fejére szórna tízmilliárd forintot, miközben a propagandaminiszter vagyonnyilatkoza- tában egy fél vajaskenyér meg egy pár stoppolt frottírzokni szerepel. Szoktatjuk magunkat ahhoz, hogy kényelmetlen kérdések esetén kirendelt kopasz verőemberek tekerik a mondatvégi kérdőjelet az újságíró, politikus vagy civil polgár nyaka köré, majd a teljes nyomozóhatóság teszi a hülyét, hogy hát nem is tudják, ki az a fideszes bödöntestű. Az megvan, ugye, hogy mikor Nyakó Istvánra mentek rá a vasárnapi boltbezárás védelmében az egybenyakúak, a rendőrök előbb órákon keresztül nézték a szoci politikusokkal a helyszínen készült videófelvételeket, majd ráfordultak Nyakóra, hogy esetleg tud-e személyleírást adni az elkövetőkről? Akikről addig a videókat nézték, igen.

Szokjuk, hogy minden hivatal úgy számol, dönt, ellenőriz, ahogy az a Fidesznek és mobiltárcáinak jó. Szokjuk, hogy tanár, diák, szülő véleménye se számít, ha egy kádert kell iskolaigazgatónak megtenni. Erőszakos, korrupt, hazug módon, ahogy önkényuralomban szokás. Az ennek tapsoló, Habony-Mészáros álsajtó ugyanez a patent.

És most itt a legújabb elem, a rendőrség üzemszerű használata. Ügyesen ki van ez találva: elég egy feljelentés, amire rápattanhat a hatóság, hajnalban a feljelentett lakásában demonstrálva. Mert egyébként tényleg, nincs az (még) benne sokunk fejében, hogy bármilyen kritika, bármilyen dimenzióban, ami a fennálló hatalmat minősíti, ezzel járhat. És igen, rövidebb távon az elrettentés még sikeres is lesz. Sokan nem fogják vállalni, hogy bármilyen rossz, ócska vagy bűnös dologra rámutassanak, ha a hajnali rendőrcsizma lehet rá a válasz. Úgy fog tűnni, hogy ez a húzás bejött.

Pedig pont most és így gyalogolnak bele a futóhomokba, ami előbb-utóbb elnyeli őket. Mert a teljhatalom, a mindent kontrollálni igyekvő, a demokráciát ilyen falatokban felzabáló önkény egyúttal totális felelősséget is telepít Pártunk és Kormányunk embereire. Akiket pedig lojalitás, nem pedig ész, tudás, felkészültség alapján válogattak, tehát jelentős, egyre növekvő részük vagy gazember, vagy kifejezetten hülye, esetleg a kettő kombinációja. Társadalmi konszenzus és közös tapasztalás, ha ma bármit erre az államra bízunk, az egyet jelent a kontár és szétlopott végeredménnyel. És bizony, ha mindent uralni akarsz, akkor minden kudarc a te hibád. Ebből pedig egyre több lesz, és minden Orbán Viktorra hullik vissza. És amikor a hajnali terrorra vezényelt rendőr gyereke utazik majd a kigyulladó metrón, amikor a közbeszerzési pályázatok meghamisításával megbízott köztisztviselő anyukája hal meg a kórházban, mert nincs CT, nincs orvos, viszont fertőzés igen, amikor annak a szakértőnek kéne aláírnia a hazug szakvéleményt, aki az unokájával már évek óta csak Skypeon beszél, mert azok egy normálisabb helyre mentek, szóval amikor majd már nyakig ér a baj, akkor lesz ennek vége.

Más kérdés, hogy ez jó eséllyel még nem 2018-ban következik be. Hosszabb időt igényel a rohadás, jelen állás szerint még sokáig szívunk ezekkel. Sok hajnali csengőfrász, sok hazug, gazember állami vezető nyilatkozata, sok otromba kudarc van még hátra, míg leérünk a gödör aljára. De minél rosszabb, annál közelebb a vége. Ennyit tudok mondani biztatásképp.

Szerző: Ceglédi Zoltán

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.