CBFM: Hétvégi rövid (3)

Itt a hétvége, gondoltam nem árthat egy rövid, nyári részlet – ha valaki esetleg hét közben nem követte az eseményeket – arról, hogy budapesti fideszes polgármesterek pár napja arról beszélgettek Tusványoson, hogy a fővárosban az egyik legnagyobb probléma a munkaerőhiány. A kétórás beszélgetésen meggyőzték egymást és magukat, hogy ha papíron nem is, a valóságban megszűnt a munkanélküliség. Csak néhány rendetlenkedő hajléktalan rontja az összképet – írja az Index.

Egry Attila, Kovács Péter és Szőnyi Kinga (Fotó: Szabó Péter)

Egry Attila, a VIII. kerület alpolgármestere: Amikor Kocsis Mátéval átvették a kerületet, „akkor még komoly probléma volt a munkanélküliség”. Érvényesült a bevásárlóközpontok elszívó hatása, a körúton zártak be a boltok. Azóta viszont a Palotanegyedben végzett fejlesztő programmal „sikerült visszahozni a mikroklímát, ami 30, 50 éve volt, jó érzéssel sétálnak az emberek az utcán, bemennek a boltokba, látnak perspektívát”.

Nos, én nem lepődőm meg, hogy Egry Attila szerint Józsefvárosban nem komoly probléma a munkanélküliség. A kerületi Fidesz szerint Józsefváros kb. egyenlő a Palotanegyeddel és a Tisztviselő-teleppel, holott ez nem így van. Az a helyzet, hogy például a Magdolna és az Orczy negyedben ez igenis komoly probléma. Több szerénységet és a rendelkezésre álló források negyedek közti egyenlőségre törekvő elosztását javaslom, alpolgármester úr!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

És ha már Tusványos, itt van még Egry Attila mellé – a másik nagy elme – az „ember- miniszter” is, csak hogy tudjuk mi mennyi, mi hány: Még nem döntöttünk, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányság tehertétel vagy erőforrás. Balog szerint azt is el kell dönteni, hogy a közös iskola jó-e, vagy esetleg külön iskola kell-e a cigány gyerekeknek, külön programmal. Ismerős?

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.