Már látták az ítéletet?

„Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!” 

Csak röviden: itt van nekünk a Ceglédy-ügy, ami vagy van, vagy nincs. Ezt ugyanis még nem lehet tudni, bár némileg gyanakszom, van ez így. Ugyanis igencsak ismerősnek tűnik az a módszer, ahogy szorgosan bővítgetik a gyanúsítottak és az előzetesbe tettek körét, hátha találnak valakit, aki majd jól kitálal egy szenzációs viszkis vagy nokiás dobozról, vagy akármiről, csak szép legyen, mégiscsak közelednek a választások.

De igazán nem erről akartam írni, hanem arról, hogy az „ügyhöz” kapcsolódóan pár napja a Fidesz-frakció kiadott egy fura (mondhatnám azt is, hogy Budai Gyulás) sajtónyilatkozatot, ezt:

Az MSZP és a DK ne lapítson tovább Czeglédy-ügyben!

Czeglédy Csaba – baloldali politikus, Botka és Gyurcsány ügyvédje – továbbra is előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint több mint 3 milliárd forintos adócsalást követett el. Az ügyben az MSZP és a DK a mai napig nem válaszolt a feltett kérdésekre, ezért felszólítjuk őket, hogy ne lapítsanak tovább, mint ahogy azt egy másik szocialista korrupciós ügyben, a Simon-ügyben is tették! Hozzák nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek és a DK-nak hány szerződése van az előzetesben ülő Czeglédyvel és bűnszervezetével! Kik adtak megbízást Czeglédy Csabának? Jutott-e az elcsalt 3 milliárd forintból baloldali pártkasszákba és mennyi? 

Csakhát: per pillanat nem tudni, hogy Czeglédy Csaba bűnös, vagy sem. Nem tudni, hogy elkövette-e azt, amivel vádolják, avagy sem. (Szerintem sem, de ez most mellékes). A Fidesz-frakció mégis már tényként közölve bűnszervezetről és csalásról beszél, meg arról, hogy az elsikkasztott pénzből kapott két ellenzéki párt is, az MSZP és a DK.

Tessék mondani, mindezt így most tényként honnan? Talán már olvasták az ítéletet?

***

Mint ismeretes, az ügyészség kérésére három hónappal meghosszabbította Czeglédy előzetes letartóztatását a bíróság. Miért is ülnek előzetesben Czeglédyék? „Az előzetes letartóztatás a magyar joggyakorlatban a kényszervallatással egyenértékű. A nyomozó hatóság a nyomozás során a terhelteket a kényszerintézkedés kilátásba helyezésével, vagy kezdeményezésével, arra tudta rávenni, hogy saját magukra és terhelt társaikra valótlan tartamú terhelő vallo- másokat tegyenek.” A mondatok a BKV-per tárgyalásán, anno Kecskeméten hangzottak el.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.