Maga itt a tánctanár?

„Új fiú a francia elnök, most jön először csúcsra. Meg fogjuk nézni, meg fogjuk ismerni, biztos vannak elképzelései. Van itt már azért néhány veterán, aki több mint 10 éve húzza itt az igát. Nyilván ki fogja magát itt ismerni. A belépője nem túl biztató, azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba. Ez itt nem szokás, de majd ő is kiismeri magát” – mondta volt csütörtökön a magyar miniszterelnök Brüsszelben, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve Emmanuel Macron francia államfő egy nappal korábbi interjújára* reagálva.

Mindezt azért, hogy Macron végre illemet tanuljon, és megtudja, mit illik és mit nem. Mert Orbán Viktor tudja, ő ugyanis nem csak az énekben és a táncban, hanem az illemben is utolérhetetlen.

(Szerk.: azon gondolkodom, hogy Macron legalább szotyizik?)

***

*Európa nem szupermarket címmel közölte az interjút nyolc európai újság, köztük a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap is. Macron hozzátette, hogy „egyes kelet- európai politikai vezetők cinikusan” viszonyulnak az Európai Unióhoz. Számukra az EU csak arra szolgál, hogy „pénzt osszanak szét, anélkül, hogy tisztelnék értékeit”.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.