Széljegyzet (7)

Fű alatt, pacal mellett elnök lett Farkas Flóri. Választmányi tagok helyett meghívott vendégekkel tartott tisztújító közgyűlést a Fidesz szövetséges Lungo Drom. Eredetileg csak pacalozásnak indult, a végén pedig hivatalos tisztújítás lett a falatozásából, ahol ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg ismét öt évre a szervezet elnökévé Farkas Flóriánt – írta mindannyiunk örömére tegnapelőtt a 24.hu. Merthogy manapság (is) így, ilyen lazán mennek a dolgok pacaléknál.

Orbán Viktor, Farkas Flórián és Balog Zoltán (Fotó: MTI)

Ha balos lenne, már rég le lenne tartóztatva, mert az olyan jó a hatalomnak. Pedig az adó- hatóság (az, amelyik Czeglédyt most hirtelen oly gyorsan előzetesbe küldte) költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálódik immáron két éve a botrányos felzárkóztatási programban szabálytalanul elköltött 1,6 milliárd forint miatt. Nyomoz a szervezetnél a Központi Nyomozó Főügyészség is, és bár az eljárás ismeretlen tettes ellen indult, úgy tudni, éppen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos esetleges érintettsége miatt jár el kizárólagosan a főügyészség – a szabályok szerint ez a teendő, ha közjogi mentességgel érintett személy szerepe vetődhet föl – ezt már a Magyar Nemzet írja.

De semmi gond, a kutya ugat, a karaván halad, Orbán Viktor bizalma töretlen. Különben is, jövőre választás lesz, nem? De.

Hunvald György

***

Csináld csak Flóri, majd lesz valami… – Olvasom, hogy Farkas Flórián a Lungo Drom újonnan megválasztott vezetője missziós programot indít a cigányság felemeléséért. Farkas Flórián- nak tehát mostantól küldetése van. Szép dolog, nagyon szép. Azt viszont nem nagyon értem, hogy miért mostantól van küldetése, és mi a fenéje volt eddig. Merthogy Farkas elvileg negyedszázada dolgozik a roma társadalomért, a Lungo Drom vezetőjeként, és (egy ideig) az Országos Roma Önkormányzat elnökeként. (via Sztárklikk)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.