Orbán beintett a budapestieknek

Hiába ment Tarlós István Orbán Viktorhoz, sajtóhírek szerint a kormány nem fizeti ki a 3-as metró felújításához szükséges 40 milliárd forint többletköltséget. Kizárólag a Budapestet gyűlölő miniszterelnök és a teljesen alkalmatlan főpolgármester tehet róla, hogy a 3-as metró felújítása még mindig nem kezdődhetett el és ilyen hozzáállás mellett nem is fog.

Ha három sikertelen tender után Orbán még mindig úgy gondolja, hogy a kormány által megítélt 137,5 milliárd forint elegendő a 3-as metró felújításához, akkor szóljon erről azoknak a kormányközeli vállalkozóknak is, akik rendszeresen felülárazzák a beruházást!

A budapestiek naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába, ezzel eleget tesznek állampolgári kötelességüknek. Nem lehet, hogy napi 500 ezer embernek az adóbe- fizetéséért cserébe lerohadt, kigyulladó vagy épp kinyíló ajtajú metrón kelljen utazni. Nem fordulhat elő, hogy a kormány a metró felújítása helyett elsikkassza a budapestiek pénzét!

Itt az ideje, hogy Tarlós István összeszedje magát és egy kétmilliós főváros vezetőjeként viselkedjen. A budapestieknek az kevés, hogy egy eleve fapados felújításnak talán a felét talán még ebben az évben meg lehet kezdeni. Ne a budapestiek zsebében kotorásszon újra és újra, hanem képviselje őket, hiszen a fizetését nem Orbán Viktortól, hanem a budapestiektől kapja.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.