Magyarország érdektelen

HVG: A halál az állam szolgálatában áll margójára — Közlekedési balesetben évente bő nagyságrenddel több ember hal/sebesül meg, mint a terrortámadások miatt. De a terrortámadásokkal jobban lehet riogatni. A közlekedési balesetnek is van hírértéke, de sokkal kisebb. Kormányunk éppen most tett fizetőssé néhány új rákgyógyító módszert az idősek számára — ezekkel életeket menthetett volna meg, de az így megmentett életnek nincs hírértéke. Eközben milliárdokat költ terrorellenesnek nevezett intézkedésekre — az ilyen csinnadrattával állítólag megmentett életeknek ugyanis van hírértéke.

Azért állítólag, mert amint ezt valamennyien tudjuk, illetve érezzük, Magyarország nem szerepel a potenciális terrorcélpontok listáján: Magyarország érdektelen. De mi terror- ellenesnek nevezett szervezetekre és efféle látványelemekre fecséreljük az öregek pénzét.

Ugyanennyi pénzből megelőzhetnénk pl. egy rakás közlekedési balesetet. De mi ehelyett javítjuk helyzetünket:

Magyarország jobban érdektelen.

P.s.: Ha arra vagyunk kíváncsiak, mik a mostani terroristák célpontjai, arra vagyunk kíváncsiak, hogy:

  • a) mik az akciót finanszírozó, szervező terrorszervezet céljai;
  • b) mik az akciót végrehajtó terroristák céljai.

Ebben a pillanatban nagyon gyorsan verjünk ki a fejünkből mindenféle iszlám világ- uralmat, mert nincs annyira hülye fanatikus, aki elhinné, hogy azzal érhető el az a cél, hogy legjobb „harcosaikat” beáldozva fegyvertelen civileket ölnek meg. Ennyire hülye ember nemcsak nincs, de nem is lehet. Azért fegyvertelen embereket ölnek meg, mert ennek a legnagyobb a hírértéke. A terrortámadásoknak egyetlen szervezeti célja van: be akarnak kerülni a hírekbe. Ennek érdekében pedig el kell hitetni, hogy ezekkel az akciókkal ők:

  • b1) erőt mutatnak;
  • b2) rettegést keltenek.

Ezt a két dolgot adják be a mészárszékre küldött fanatikusoknak, akik abban a hitben halnak meg, hogy az igaz hit harcosaiként egyből a mennyországba kerülnek, ahol a megölt hitetlenek lelkei mindörökre szolgálni fogják őket. Ezeket a (b1-b2) célokat a híréhes média aztán szorgosan sulykolja is, ami végképp meggyőzi a terroristatanoncokat arról, hogy rövid, de helyes földi életutat választottak.

Valamennyi felsorolt cél közös jellemzője, hogy akkor érhetők el leginkább, ha a csapásokat „fontos helyekre” mérik. Itt most írhatnék néhány oldalt arról, hogy mik a fontos helyek, de nemcsak a terrorszervezetek nem hülyék, de az olvasók sem, és ki-ki utánagondolhat.

Magyarország érdektelen. Abban az ütemben, ahogy szomszédaink elhaladnak mellettünk, Magyarország egyre jobban érdektelen.

Fügedi Ubul

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.