„Az MSZP képes legyőzni a Fideszt”

Kerényi György lesz az MSZP új kommunikációs igazgatója. Az eddig újságíróként dolgozó szakember több médium alapításában is részt vett: 1991-ben a Tilos Rádió, később a Roma Sajtóközpont, 2000-től pedig a régió első roma rádiója, a Rádió C alapítója volt – utóbbit 4 évig vezette is. 2006 és 2010 között a Kossuth Rádió főszerkesztőjeként dolgozott. 2013-ban a vs.hu portál alapító főszerkesztője lett. A laptól pár hónap után politikai okok miatt távozott. Az utóbbi két évben a szlovákiai közszolgálati média magyar adójánál volt tanácsadó és műsorkészítő.

– Meglepte az MSZP felkérése?

– Igen, nagyon meglepett. Huszonöt éve vagyok újságíró, mindig is a kommunikációs bot másik végén álltam. Nem is értettem, miért rám gondoltak.

– Mit mondtak, miért?

– Valamiért arra jutottak, hogy én képes leszek megcsinálni ennek a kissé szétzilált pártnak a kommunikációját. A többit tőlük kell megkérdezni.

– Botka László kérte fel?

– Első körben egyik tanácsadója keresett meg. Később, persze, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével is találkoztam.

– Korábban szavazott már az MSZP-re?

– Ne kérdezzen ilyet! Nyilvánosan soha nem beszéltem arról, hogy egyik vagy másik választáson melyik pártra szavaztam, és ezen a szokásomon utólag sem szeretnék változtatni.

– Kért gondolkodási időt? Szabott feltételeket?

– Ahogyan, feltételezem, mások is tették volna a helyemben, kértem gondolkodási időt. És feltételeket is szabtam. Például azt, hogy az egész párt kommunikációját szeretném irányítani. Mert csak így látom értelmét.

– Az MSZP ezek szerint belement. Van pénz, paripa, fegyver?

– Részleteket erről még nem tudok, de csináltam én már nulla forintból is médiát.

– Nyilván nem vállalta volna a feladatot, ha nem hinne abban, hogy leváltható a Fidesz. A kérdés inkább az: mire alapozza?

– Nem vagyok politikus, sem politológus. De azt már jó pár éve érzem, hogy Orbánnak mennie kell, és azt is érzem, hogy a Fideszt egyedül az MSZP képes legyőzni. Aztán jött egy politikus, Botka László, akinek a megszólalásaira felkaptam a fejem. Pedig akkor még szó sem volt arról, hogy én lehetnék az MSZP kommunikációs igazgatója.

Czene Gábor

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.