Gergely József: De ki jöhet át?

A május 21-i tüntetés egyik felszólalója volt Lukácsi Katalin, volt kdnp-s. Ezután az egyik fb-oldalon egy zárt csoportban vita bontakozott ki, hogy akkor bárki jöhet a demokratikus oldalra? Feltették a kérdést: hogy akkor Vona is, sőt Rogán is?

Vasárnap meghallgattam Lukácsi Katalin felszólalását, és egyetértettem vele. Micsoda helyzet, hogy Ferenc pápa kereszténységével szemben a magyar fideszes-kdnp-s vezetés Habony gyűlölködését helyezi szembe. Neki a kereszténydemokrata elvei és a keresztény- demokrata párt között kellett választani, az elvei mellett döntött.

Egy néhány hetes interjúban Lukácsi elmondta – mostani felszólalásában is – hogy a menekültügy, a Népszabadság bezárása után a CEU bezárási szándéka adta meg a végső lökést.

Térjünk vissza a Vona, Rogán példákra. Szerintem a Jobbik politikusaival semmilyen közös értékünk nincs, így nincs alapja a befogadásnak. A jelenlegi hatalom vezetőivel szemben egy független ügyészség vádat emelne nagyon sok minden miatt. Velük sincs közös értékünk. De miért ne lenne elfogadható sok százezer vagy milliónyi embernek az a döntése, hogy ebből a rendszerből elege volt, mert a hatalmon lévők minden alapértékkel szemben csak a hatalom megtartása, a zsebük megtömése fontos?

Gergely József

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.