Józsefváros: Alakul ez

A Fidesz – meg az ő hülyegyerek kommandója, lásd.: Fidelitas – teli torokkal elkezdte a sorosozást (meg a simicskázást, de az most mellékszál), a szélsőjobbos 64 vármegyés ifjak meg folytatták ezt a lélekemelő gyűlöletkampányt. Merthogy a HVIM tagjai vérszemet kapva, a kormány farvizén evezve (seggéből kilógva?) próbáltak csicskítani egyet a kerületben működő Aurórán: szép fekete (egyen)ruhás, acélbetétes bakancsot viselő deli ifjak fújták tele Soros-ellenes feliratokkal a közösségi hely bejáratát – ezzel alaposan leleplezve a szerintük liberális és deviáns „Soros-klubot”.

Bár a klub nyitva volt, a vármegyés különítmény nem vette a fáradságot, hogy bent is körülnézzen – írja többek közt a Magyar Nemzet. De azt üzenték a szerintük nemzet- biztonsági kockázatot jelentő liberálisoknak, hogy távolról sem érinthetetlenek, amint idejük engedi – visszajönnek. Szerencsére a rendőrség és a kerületi polgárőrség a helyzet magaslatán volt, azonnal intézkedtek a járdafestő és fenyegetődző vármegyés ifjakkal szemben. Ja, nem.

Mindig elcsodálkozom, mi pénz, energia és igény van gyűlöletre ebben az országban.

P.s.: Érdekes, hogy amikor a Kétfarkúék szétrohadt járdát festenek ki, akkor pillanatok alatt előkerül a semmiből pár tucat rendőr. Hiába no, lássuk be: rendnek kell lenni!

***

Az Auróra egyébként 2014-ben nyitott, és ugyanaz a Marom Klub Egyesület működteti, amely egykor a Király utcai Sirály Klubot is. A hely – amellett, hogy színházi előadások, beszélgetések, filmvetítések, koncertek és bulik is szoktak lenni – több civil szervezetnek is otthont és teret ad, köztük a Roma Sajtóközpontnak, a nyolcadik kerületi cigány gyerekek képzését segítő Láthatatlan Tanodának. Támogatóik között ott van a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok, ezért is kerülhettek a HVIM célkeresztjébe.

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.