Voldemort meg az ő társai

„Polt Péter szerint fel sem merült,
hogy tetten kellene érni Mengyi Rolandot, amint kenőpénzt vesz át.” 

Ha nehezen is, de több mint féléves nyomozás után tegnap vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Mengyi Roland fideszes politikus, országgyűlési képviselő és hat társa ellen. Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolják.

Mengyi Roland (Orbán Viktor és Hernádi Zsolt mellett)

A vádirat szerint Mengyiék szociális szövetkezeteknek járó uniós pénzeket, összesen közel 500 millió forintot szerettek volna lenyúlni valós teljesítés nélkül. Az országgyűlési képviselő emellett kétszer 5 millió forintot is kért azért, hogy „elrendezze” a pályázati kiírásokat, erről a vádlottak többször egyeztettek. A Mengyi ugyan mindent tagad, de lehallgatási jegyzőkönyvek vannak az ügyészség birtokában.

A Voldemort néven elhíresült politikus ellen még tavaly indult eljárás, de csak miután a 168 Óra megírta, hogy Mengyi kenőpénzért cserébe szervezhetett uniós pályázatokat. A képviselő mentelmi jogát ezt követően Polt Péter indítványára tavaly szeptemberben függesztette fel a parlament. A Mengyi terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályok figyelembevételével 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés lehet. Jelenleg valamennyi vádlott szabadlábon védekezik.

P.s.: Mostanra az ügyészség szép csendben igencsak súlyos bűnlajstromot állított össze a Mengyi ügyében. Nem mintha bárkinek is kívánnánk, de tessék már mondani: most hol maradt az ellenzéki politikusoknál ilyenkor „szokásossá” vált futószár? Hol maradt az ország-világ előtti körbe hurcibálás meg a hosszas előzetes? Hol van ilyenkor a Magyar Hírlap, a TV2 Tények, az M1 Híradó? Sehol. Sunyizva, titokban több embert letartóztattak igen súlyos vádak alapján, akik aztán hipphopp, máris szabadlábon védekezhetnek. Pedig itt – nagyon úgy néz ki – valóban van bűnszervezet, és valóban van lehetőség az összebeszélésre. Hát nem? Hát de.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.