K36 – Kinek a mije? (3)

És akkor most egy röpke pillanatra térjünk vissza megint a Dob és a Kazinczy utca sarkán álló (Kazinczy u. 36., Dob u. 29.) 2 emeletes, önkormányzati és uniós pénzből felújított műemlék lakóházhoz. Pontosabban, az épületben márciusban még ott levő Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ furának tűnő létére, működésére.

Pár napja a Dob utcában járva, odamentem a hivatalosan Dob utca 29. szám alatt lévő, fentebb említett önkormányzati helyiséghez, mert újabb kiírásokat láttam az ajtón. A Kazinczy utcai oldalon lévő – korábban itt a klubhelyiség felirat volt – bejáraton most két, egészen más kiírás olvasható. Az egyik szerint a helyiség (non-stop nyitvatartással, büfé, kávézó, bolt, szendvicsbár) „kiadó”, a másik meg leírja a részleteket. És ott a kapcsolat- tartó neve, elérhetősége is.

Ismereteim szerint ez a helyiség önkormányzati tulajdon, a pályázatban előírt 5 éves üzemeltetési idő leteltéig nem is lehet más. A bérlővel az önkormányzat bérleti és üzemeltetési szerződésben áll. Ezek után nem értem, hogy mi a kiadó: az egész helyiség vagy annak egy része, vagy az előírt funkciók? Ki adott erre engedélyt, akárcsak előzetesen is? Ugyanis az albérleteztetésnek rendeleti feltételei vannak, a pályázati kötöttségek egyáltalán lehetővé tennék-e? Hogy lehet, hogy bizonyos rész az ERőMŰVHÁZ-hoz tartozik, miközben ez egy darab bérlemény?

A Dob utcai oldalon az aktuális havi program van kitéve. Ez – nem tiltja semmi – egy eléggé nagyon egyirányú szabadegyetem. Az egyirányú megjegyzés a beállítottságra vonatkozik. Az önkormányzat csak a dr. Jászberényi-féle irányzatú emberek érdeklődésének megfelelő programokat szervez, vagy a kerület lakóinak és más érdeklődőknek is kellene valami?

Uniós pénzből.

Gergely József

P.s.: Hol vannak a szakmai beszámolók, amiket a szerződés negyedéves kötelezettséggel előír? Ki ellenőrzi annak tartalmát? Most már tényleg elő kéne bújni, és mondani valamit minderről…

***

Érdekes módon, március elején íródott posztunk óta Facebook-oldaluk enyhén megváltozott – nem, nem tartalmilag – már nem Kazinczy 36 Oktatási és Kulturális Központ (és a Szabad- egyetem) virít a főoldalon jobbra fent, hanem csak egy Oktatás itt: Budapest VII. kerülete szöveg fogadja a betévedőt (de azért a névjegynél még ott van az eredeti megnevezés). De tessék megnyugodni (?), tartalmilag semmi nem változott, továbbra is fullba nyomják a  kretént kormánypropagandát.És persze történik mindez továbbra is Rónaszékiné Keresztes Monika legnagyobb örömére és megelégedésére – ha jól látom a kerületi fidesz nagyasszonyának szorgos megosztásait.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.