Nincs több négy évem

Még négy évet kért a választóktól Kövér László egy keresztény értelmiségi fórumon, élénk színekkel festve fel a veszélyt, miszerint ha elbuknák a következő választást, egy következő kormány esetleg visszacsinálhatná, amit ők olyan jól elkezdtek. Most tekintsünk el attól a kínos evidenciától, hogy igen, egy kormánynak éppenséggel az a feladata, hogy a saját programját valósítsa meg – még ha az csak annyi is, hogy „folytatjuk” -, elvégre erre kapta a választók felhatalmazását. Vegyük inkább végig a házelnök úrral, mi mindennek a kőbe véséséhez kellene még egy ciklus.

A teljesség igénye nélkül: félti a családtámogatási rendszert (értsd: a középosztály közjavakból való támogatását a szegények rovására), a magyar gazdasági szereplők támogatását (azaz az Orbán-közeli oligarchák maffiamódszerekkel történő üzlethez juttatását), a választójogi reformot (a nem Fidesz-kliens indulók trükkös háttérbe szorítását) és a különféle életpályamodelleket (erről egyszer azért beszélgethetne a pedagógusokkal vagy az ápolónőkkel). Külön kitért a küszöbön álló nemzeti konzultációra, amelynek szerinte az a tétje, megmarad-e Magyarország magyar országnak Brüsszel mesterkedései ellenében is, szerintünk viszont sokkal inkább az múlik rajta, sikerül-e a szolidaritás és az állampolgári felelősség írmagját is kiirtani hazánk lakosaiból.

Valóban sok múlik tehát a következő négy éven. Kétségkívül az ország megmaradása a tét. És még valami: nekem például már az életem negyede ráment arra, hogy hazugság és becstelenség közepette próbálom megőrizni a felmenőimtől örökül kapott értékeket. Nem fogok már olyan sokáig élni, hogy még négy évet áldozhassak erre.

N. Kósa Judit

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.