“Mit szednek a fideszes politikusok?”

Így reagált az MSZP az ATV-ben elhangzottakra. Az MSZP közleményben reagált Bánki Erik az ATV A nap híre című műsorában tett kijelentésére, mely szerint az egymilliós havi jövedelem nem számít kirívónak. A parlament gazdasági bizottságának elnöke ezzel próbálta alátámasztani azt az álláspontot, hogy a szocialista javaslat nem arról szól, hogy csak a kiemelkedően gazdagok fizessenek több adót. Az MSZP az ATV A nap híre című műsorában elhangzottakra reagálva feltette a kérdést:  “Milyen tudatmódosítót szednek a fideszes politikusok, ha Bánki Erik szerint havi nettó egymillió forintos fizetés nem számít kirívónak?”

A közlemény így folytatódik:

“Hol élnek ezek az urizáló fideszesek? Egyikük azt mondja, 47 ezer forintból meg lehet élni, a másik szerint, akinek nincs semmije, az annyit is ér, a harmadik meg azt hiszi, hogy a havi nettó egymilliós fizetés teljesen általános? Mit tudnak ezek Magyarországról? Bánki Erik és a haverjai biztosan többet keresnek havi egymillió forintnál, de az emberek 95 százaléka ennél lényegesen kevesebb pénzből él! A magyar családok felének nincs semmi vagyona! Erre mondja azt a Fidesz, hogy ez igazságos?”

Az MSZP szerint Botka László programja igazságot fog tenni, amivel jobb lehet az egészségügy, az oktatás, magasabb a fizetés és a nyugdíj.

“Neki ehhez megvan az ereje és megvan a programja. Magyarország megjavítható” – olvasható a közleményben.

(Forrás: atv.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.