Idén is bátor kisember

“… és egybekovácsolta az a csata, amellyel visszavertük az Európát ostromló népszavazást” (Orbán Viktor, 2017.) 

Tegnap ismét eljött a nagy nap, a bátrak bátra a Múzeumkertben idén is kilibbent népe elé, és elmondta háborús ünnepi beszédét. Itt akár abba is hagyhatnám, merthogy nem sokban különbözött a tavalyitól. Na jó, nem ázott sz@rrá és nem volt migránsozás, de volt minden más. Hogy miről szólt? Azt nem igazán tudtam kihámozni, de voltak benne brüsszeli bürokraták, volt liberális világsajtó és nemzetközi pénztőke, álomgyilkosság, meg magyar nemzeti szelfi a saját múltunkról. Jelentsen ez bármit is.

Aztán volt még vérvonal, nemzetépítés horizontja, csatavívás, meg hogy csak magunkra számíthatunk. Megtudhattuk azt is, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít a magyar jövő és „Brüsszelt meg kell állítani!” Akit pedig még ezek után is érdekel az idei Orbán-beszéd, az itt a Szalonnán olvashat egy részletesebbet Edgar Swan tollából…

Maga az ünnep meg olyan volt, amilyen. Ünnep, ahol a szabadság, az egyenlőség és igazsá- gosság említést sem érdemelt, ünnep, ahol az anyázás volt a legfinomabb megnyilvánulás.

P.s.: Ja és volt még “Visszavertük az Európát ostromló népszavazást!” is, ez vélhetően „visszavertük az Európát ostromló népvándorlást” akart lenni, de a fene tud mindenre odafigyelni. És biztos, ami biztos, újból kitagadta a nemzetből azokat, akik másként gondolkodnak, az ellenzéket meg ezúttal is a hazaárulókkal azonosította.

Hogy is mondta tizenöt éve, 2002-ben Vaclav Havel? „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”

Payns

***

A Honvédelmi Minisztérium szerint Orbán beszédén 20 ezer békés ünneplő és csak 55-60 rendzavaró volt – „A múzeumkerti ünnepségen húszezer békés ünneplő mellett ötvenöt, hatvan rendzavaró jelent meg. A rendőrség és a szervezők összehangolt munkájának eredményeként a nemzeti ünnep méltóságát sikerült megőrizni” – írják a közleményükben. Arról, hogy mekkora volt a méltóság, ittitt és itt lehet meggyőződni. (444.hu)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.