A megkattant fajvédő

Magyarország nem homogén, de annak kell megőrizni. Jobb ezt nem is érteni.

Két eset lehetséges. Az egyik szerint a miniszterelnök nagypapakorára fajvédő lett. Azzal az elméletileg elképzelhető alesettel, miszerint csak taktikai okokból ilyen, ne foglalkozzunk vele, mert egy politikus esetében teljesen mindegy, hogy milyen ő titkos magányában, az output számít. Nem vagyunk a pszichológusai vagy a gyóntatói. Ha az output fajvédő, akkor a politikus fajvédő. Pont. Ez tehát az egyik opció.

Orbán Viktor ellátogatott a rezsim egyik legellenszenvesebb szervezetéhez, a parazita életmódot közoktatási károkozással színesítő Iparkamarához, ahol a magyar gazdasággal kapcsolatos alternatív tények taglalása mellett a mindenkinek járó alapjövedelem ötletével is foglalkozott. „Magyarországnak az etnikai viszonyai is bonyolultak, tehát ez nem egy olyan egyszerű kérdés” – indokolta, miért tartja a javaslatot megvalósíthatatlannak.

A cigányozásnak látszó cigányozást egy pillanatra félretéve, nézzük meg a mondatot közelebbről. Magyarország etnikai viszonyai bonyolultak: ennek csak akkor van értelme, ha Magyarországon több etnikum található, hiszen egy etnikumnak nem lehetnek bonyolult etnikai viszonyai. És valóban, Magyarországon számos etnikum él együtt a németektől a ruszinokon és kínaiakon át a romákig.

Ehhez képest ugyanezen a napon, ugyanezen a helyszínen, ugyanebben a beszédben, ugyanez az ember már azt mondta, hogy meg kell őrizni Magyarország etnikai homogenitását, mert a túl nagy keveredés bajjal jár. Homogenitás = egyneműség. Etnikai homogenitás = egyetlen etnikum.

Na most, ha Magyarország etnikailag homogén, akkor értelemszerűen nem lehet benne több etnikum. Ha több etnikum van benne, akkor nem lehet etnikailag homogén. Vagy-vagy. Ez teljesen egyértelmű.

Akkor mégis miért mond ilyeneket? Két lehetőség van, mint említettük.

  1. A fajvédős magyarázat szerint tudja, hogy egy etnikailag vegyes népről beszél, de azt szeretné, hogy ez a nép homogén legyen, vagy azokhoz beszél, akik ezt szeretnék. Sok minden volt már ő, liberális, konzervatív, plebejus – fajvédő még nem volt. Ehhez hozzátehetjük, hogy néhány nap leforgása alatt sikerült buziznia és cigányoznia is; most már csak egy hercig zsidózás várat magára, feltéve, hogy a szüntelen sorosozást nem annak vesszük, de miért ne vennénk annak. Úgy látszik, a jobboldalon a téboly szorzata állandó, és ha az egyik párt próbálja csökkenteni, akkor a másiknál nő. Egyébként etnikailag vegyes országból etnikailag homogén országot leginkább etnikai tisztogatással, azaz népirtással lehet létrehozni. Csak, hogy érezzük a miniszterelnök szavainak súlyát.
  2. Feltételezve persze, hogy a szavainak van olyanja. Mert a két lehetőség közül a másik az, hogy ő már végleg az alternatív valóság fényes birodalmába költözött, ahol tangóharmonikázó zsiráfok szerveznek összeesküvést a nemzeti bankok jógázó vezetői ellen és a sok bácsit és nénit be lehet ültetni a szárnyas kisvasútba, amely – sihuhu – repül a felhőkön keresztül egészen a tömött stadionig, amelyben a homogén közönség azt lesi, hogy berúgja-e a tizenegyest, amely Erdély visszacsatolásáról dönt. Naná, hogy berúgja, pedig egy T-Rex testű Soros György áll a kapuban, aki épp most falta fel az autogramot kérő Ronaldót. Csak azok a hangok ne zavarnák össze állandóan. Korábban még hónapoknak kellett eltelnie ahhoz, hogy az ellenkezőjét kezdje képviselni annak, amit addig hirdetett. Ne legyen világkiállítás/legyen világkiállítás, ne legyen kettős állampolgárság/legyen kettős állampolgárság satöbbi, de ma már ilyen váltásokra egyetlen beszéden belül is képes. A pillanatok uralásának káoszában annak is örülni kell, ha egy-egy mondatának van értelme, a kijelentések között összefüggést nem érdemes keresni.

Ezek közül lehet választani. Akik ismerik, azt állítják, hogy távol áll tőle a rasszizmus és a hungarizmus. Lehet. Akkor maradt a másik. Szerencsére ott a TEK, amely nem védi, hanem vigyáz rá.

Gomperz Tamás

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.