Sárkányölő Matolcsy

Sárkányölő (Szent) Matolcsy György legyőzte a gonoszt. Pedig a sárkány, mint a parlamentben hallhattuk, még álcázta is magát „szövetségesünknek és barátunknak” „egy nagy NATO-ország budapesti nagykövetsége” képében. Vagyis sárkányt melengettünk a keblünkön. Amelyik egy összeesküvés keretében bankpánikot keltve megbuktatni készült az MNB elnökét, plusz a nélküle azonnal védtelenné váló kormányt. Mivel a kormány azonos a nemzettel, semmi sem menthetett volna meg a nemzethaláltól.

Azt az opciót eleve elutasítom, hogy a bankelnök esetleg hagymázos blődségeket adna elő. Ilyet csak az ellenzékiek mondtak, akik végig az összeesküvő sárkánynak drukkoltak. Szerintem részesedést kapnak a sárkány által elrabolt szüzekből. Jó, az bennem is fölmerült, hogy az elnök gyengélkedik, de aztán eszembe jutott, hogy nem először hárít el összeesküvést.

Nem is tudom, hogy bírja. A Várban a Szent György-szobor másolatán a sárkány elég satnya jószág, inkább egy beteg krokodilra hasonlít, igaziból smafu a mi új Szent Györgyünk titokzatos ellenfeleihez képest. Róluk már 2012-ben kaptunk hadijelentést. Ennek hallatán a vásárhelyi fórumon Lázár miniszternek is alig sikerült összerendeznie legendásan fegyelmezett arcvonásait. Akár a minden szent dolog szétröhögcsélésére hajlamos hazai nagyközönséget, őt is inkább a keleti gyökereket bizonyító piros pötty sokkírozta kisdedeink fenekén, pedig utána jött a lényeg. Már akkor is egy összeesküvés: „Pénzpiaci támadás indult Magyarország ellen. Amiben benne van a forint és az állampapír, a miniszterelnök, a kormány, a frakciószövetség, a köztársasági elnök, de!” (a tudósító szerint itt a bankelnök felemelte hangját) „senkinek nem gurult el a gyógyszere, mindenki megőrizte a hidegvérét, a támadást visszavertük.”

Na ugye. Ebből is látszik, hogy szóba sem jöhet holmi elgurult gyógyszerekre vonatkozó spekuláció. Sem akkor, sem most.

Nem mondom, a történet kicsit zavaros, de az eredeti Szent György-sztorinak sem könnyen hihető az összes részlete. Ott arról van szó, hogy a város határán egy tóban élt a sárkány. Eddig stimmt, nálunk meg az összeesküvést irányító nagykövetségen. Időnként kimászott a tóból, és bűzös leheletével mérgezte a várost. Szakasztott így volt Goodfrienddel is: kijött a követségről, össze-vissza lehelgetett, és a kitiltási ügyekkel meg a korrupciós gyanúsítgatásaival mérgezte a közéletet. És direkt csak angolul beszélt, hogy még kérdőre se lehessen vonni! Az a régi sárkány is pánikot keltett, ha nem is bankpánikot. Megjegyzem, jóval könnyebb eset volt, a kormánybuktatás még nem járt az eszében, csak juhokat kellett hordani neki, majd később (mert a juh mégiscsak túl drága volt) hajadonokat. Gyenge nők bántását egyetlen igazi lovag sem tűrheti. Szent Györgynél ekkor telt be a pohár, ahogy Matolcsy szívét is Vida Ildikó feláldozása után tölthette el a harag, és elhatározta: megvédi bankját, országát, miniszterelnökét. Utóbbinak úgyis számos csatában volt hű bajnoka. Ha már a lovagi erényekről van szó, úgy vitézkedett mellette, miként Sir Galahad Artúr király oldalán.

Pedig sötét erők indultak Magyarország ellen. Az elhangzottak szerint „egy nagyon sötét árnyék, mélyszürke árnyék, nincs is árnyalata, csak egy árnyalata van: a sötét”. Nehogy már azt tessék erre feltételezni, hogy akár a tiszta lelkű Sir Galahad, akár a bankelnök vagy Szent György olvasgatta „A szürke ötven árnyalata” című erotikus regényt, és onnan meríti képeit. Én sem olvastam, mégis tudom, miről van szó. Na jó, kicsit belelapoztam a boltban.

Az árnyékok (árnyékhatalmak) „egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján” akarták megbuktatni a bankot és a kormányt. A katonaitól rettentem meg igazán. Jöttek volna az amerikai ejtőernyősök? Esetleg bombáztak volna? Szerintem azt mondták nekik, ez itt Szíria, ahogy 56-ban a szovjet kiskatonákkal is elhitették, Szuezben járnak. Mivel a brókercsalások jó régen kezdődtek, nincs más magyarázat, mint hogy a baráti nagykövetségnek álcázott összeesküvők a kezdettől beépültek, majd 10-15 évet lapítottak, hogy 2015. áprilisában az MNB-t és a kormányt maga alá temető bankpánikot idézzenek elő. Hogy miért pünkt áprilisban, az világos: ekkor van Matolcsy névnapja, ezt akarták megzavarni. A bedőlő brókercégek mind az összeesküvés részesei voltak (Bróker Marcsiról nem hittem volna, az amerikai filmekben valahogy másképp festenek az ügynökök). De haljak meg, ha értem, miért súgták meg a háttérhatalmak a kormánybuktatás előtt Szijjártónak, hogy mentse ki a minisztériuma pénzét. Talán ennyire lenyűgözte őket mint diplomáciai fenomén.

De csudába a részletekkel, hiszen Matolcsy (Szent) György még a katasztrófa előtt levágta az összeesküvés valamennyi nemzetközi fejét. Csak eddig nem szólt, mert nem az a fajta, aki szeret dicsekedni. Most se mondta volna el, ha nem csak hatan vannak az ülésteremben. Még ezúttal sem sajátította ki a dicsőséget: „köszönet ezért a magyar családoknak, hogy józanok maradtak”. A családtalan szinglik viszont, úgy látszik, már nem bírják mindezt elviselni alkohol nélkül. Bevallom, megértem őket.

Lendvai Ildikó volt országgyűlési képviselő

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.