Szent Ferencek az ország élén

Felemeli buksi fejét és a szemedbe néz a politikus, te meg elszégyelled magad – a vagyonnyilatkozatok nyilvánosságra hozásakor lehull a lepel, és rájössz, a sokat szidott és ostorozott képviselő vagy kormánytag minden elismerést megérdemel, hogy ilyen mostoha körülmények között is téged szolgál, neked dolgozik. Nézz magadba, olvasó!

© hvg.hu

Eljött az igazság órája, kijöttek a parlamenti képviselők és kormánytagok vagyon- nyilatkozatai és ezzel megnyíltak az emberi nyomorúság legmélyebb bugyrai. Évről évre magyarok százezrei szembesülnek azzal, hogy a nemzet robotosai egy üres szardíniás- dobozból indulnak reggel választópolgáraik ügyes-bajos dolgait intézni, délben földdel kevert falevelet ebédelnek, estére pedig hiába keresik otthonukat, mert a közterület-felügyelet már összesöpörte. De ők nem adják fel, fejüket büszkén felvetve folytatják áldozatos munkájukat, vérükkel szántják a nemzet és a hon rögös utakkal teli oltárát, hogy a helyzethez illő képzavarral éljünk..

© hvg.hu

Eljön az igazság pillanata, kiderül, hogy képviselőinknek semmije nincs, sőt a semmit is kölcsönadták valakinek. Orbán Viktor lyukas labdáján átfúj a felcsúti metsző északi szél, Rogán Antal vágyakozva nézi a szomszédban a cinkéknek télire kitett szalonnabőrkét, Lázár János pedig titkon kilopja a takarmányt az általa támogatott vadásztársaságok jászlaiból – jó, neki azért kicsit több lett, mint 2015-ben volt.

© hvg.hu

Nincs az a kőkemény balliberális idegenszív, amelyet nem hatna meg az emberi nyomorúság- nak és áldozatos munkának ez a foka. A migránssimogatók szeme sem maradhat szárazon, amikor szembesülnek az Európában páratlan könyörtelenséggel mindent megmutató vagyonnyilatkozatok makacs tényeivel. Önben is megmozdult valami? Fogadjon örökbe egy képviselőt vagy kormánytagot! Ön is szívesen támogatna egy jó ügyet? Megmozdulna azokért, akik tényleg szükséget szenvednek? Végre egy ügy, ahol egyszerre dobbanhat minden jó érzésű szív. Önt is meghatotta Mengyi Voldemort Roland három új széke? Matolcsy György teljes elszegényedése? Ahogy Pintér Sándor ragaszkodik 1995-ös Wartburgjához? Ahogy L. Simon milliókat vesztett? Ahogy Seszták Miklósnak nap mint nap arra kell gondolnia, hogy milliókkal tartozik egy magánszemélynek? Ahogy Tállai András kénytelen szerkesztőnek állni, hogy megéljen?

Szerző: Dercsényi Dávid

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.