Segítünk!

Január 14-én az MSZP országos ételosztást szervez, összesen 20 helyszínen több mint 3000 adag meleg ételt osztunk szét a segítségre szoruló embereknek.

Mióta Orbán Viktor kormányon van, 3 millióról 4 millióra nőtt a magyar szegények száma. Másfélmillió ember él kevesebb mint havi 55 ezer forintból – sokak téli rezsije több ennél, és ők sem élnek nagy lábon. Sok százezren éheznek;a budapesti Blaha Lujza téren többen órákig álltak sorba egy tál meleg ételért. Eközben a Fidesz folytatja az urizálást: milliárdokat oszt szét saját kegyeltjei között, az Orbán embere által vezetett Magyar Nemzeti Bankban átlagosan 600 ezer forint karácsonyi jutalmat osztottak ki. Kettészakadt az ország: a fideszesek dőzsölnek, a kisemberek éheznek. A kettő között pedig van összefüggés.

Az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy a szegényeknek rosszabb legyen. Őket bünteti legjobban a magas áfa, nekik kedvezőtlen az egykulcsos adó. A Fidesz-kormányzás vesztesei sokszor nem a munkanélküliek: ma Magyarországon létező jelenség a dolgozói szegénység, sőt, a dolgozói éhezés is.

Az MSZP nekik akar segíteni. Ha az MSZP szövetségeseivel választást nyer 2018-ban, az ő adójuk lesz kevesebb, ők kapnak majd több támogatást. Eddig a szegények fizették a gazdagok gyarapodását, mi ezt megfordítjuk: fizessenek a gazdagok! Szemben az oligarchák kormányával, az MSZP a kisemberek pártján áll.

Ellenzékből ezzel tudunk segíteni. Novemberben és decemberben több ezer embernek segítettünk ajándékokkal, 200 család karácsonyát tettük boldogabbá a gyerekek kívánságainak teljesítésével szerte az országban. De nem hagyjuk, és nem hagyhatjuk abba: most azoknak segítünk, akiknek nem jut meleg étel az asztalára.

Kétféle ország közül lehet választani jövőre. Az egyikben a hatalom az urak és szolgák országát építi: sok szolgáét és néhány tucat úrét. A másikban egyenlő esélyeket adnak, senkit nem kezelnek másodrendű állampolgárként. Akinek semmije nincs, az ennél sokkal többet ér – és többet érdemel!

***

Január 14. szombat 11-14 óráig ételosztás – meleg étel – rászorulóknak az Önkormányzat épülete (Erzsébet körút 6.) előtt is. Az elmúlt napok jelentős lehűlése alatt nagyon sokan segítenek nyomorban vagy az utcán élő honfitársainknak. Kérjük, hogy terjesszétek az időpontot, helyszínt azokban az intézményekben, ahol segítségre szoruló embertársainkat támogatják, hogy mindenki, akit érinthet, értesüljön az időpontról!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.