A Quaestor-károsultak érdekében

A Quaestor-károsultak érdekében nyújt be törvényjavaslatokat az MSZP-s Szakács László, aki többek között azt kezdeményezi, hogy egy cég elleni felszámolási eljárás terjedjen ki az egész cégcsoport összes vagyonelemére. Az MSZP frakcióvezető-helyettese a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatót, amellyel egy időben mintegy százan demonstráltak a Quaestor-ügy miatt. Szakács László közölte:  kezdeményezi, hogy ha egy cég ellen felszámolási eljárást indítanak, akkor azt úgy kelljen tekinteni, mintha az egész cégcsoport ellen indították volna, és abba kelljen bevonni minden egyes cég minden vagyonelemét.

A javaslatot azzal indokolta, hogy a Quaestornak is több mint negyven cége volt, amelyek között „ide-oda tologatták” a vagyonokat, azonban ebből a károsultak egyetlen fillért sem kaptak, „a fideszes urizáló elit” viszont „mazsolázhat” belőle. Hozzátette: hírek szerint az elmúlt napokban 16,5 milliárd forintért gazdát cserélhetett a Duna City projekt 33 hektáros, 100 milliárdos vagyont képviselő helyszíne, amely valójában a Quaestor-károsultakat illetné meg, hiszen az ő pénzükből vásárolták a telket, de valahogyan ez a vagyonelem nem került bele a felszámolási eljárásba.

Szakács László megjegyezte: nem tudja, hogy vajon a felszámolók nem tudtak együtt dolgozni abban, hogy ezt a területet bevonják az eljárásba, vagy éppen nagyon is együttműködtek ebben az ügyben, ezért törvényjavaslatban kezdeményezi azt is, hogy ha bárki mulasztott vagy rosszhiszeműen járt el a brókerbotrányok kártalanítása ügyében, akkor annak a társaságnak is a teljes vagyonát vonják be a kártalanításba.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.