Útikalauz marslakóknak

„Ezek a házak nem egy film díszletei, hanem nyugalomra vágyó háztartások, otthonok.
Innen kora reggel az emberek munkába indulnak.”  

Újév első hete, mi mással folytathatnánk az évet és a blogot, mint a „bulinegyeddel”. A Matador.com (Matador Network) oldalon találta az ittlakunk.hu azt az írást, amelyben Barbara Litzfellner jótanácsokat osztogat a Budapestre érkező turistáknak. „Kedves Budapestre utazók: ne gyertek, amíg ezt a hat dolgot nem tanuljátok meg” – áll a címben.

A tanácsok elsősorban a bulinegyed sokszor 24/7-ben nyitva tartó kocsmáit elárasztó, legénybúcsúra érkező típusnak szólnak, azoknak, akik ide jönnek mulatni a fapados járatokkal. A tanácsok egyre súlyosabb, valós problémákra reagálnak. Ha már az önkormányzat nem reagál a lakók mindennap elhangzó panaszaira.

Mindenesetre az egészen biztos, ha az itt olvasható tanácsoknak csak a felét betartanák az ideérkezők, máris egy csöppet élhetőbb lenne a kerület ezen része. Röviden, a teljesség igénye nélkül összefoglalva a hat jó tanács:

  • Nem szexi kontroll nélkül megszabadulni a testnedveinktől az utcán. Aki nem tud várni néhány percet a következő kocsmáig, annak segíthet a pelenka.
  • Nem akar mindenki a legénybúcsúdon részt venni, aki a közeledben van. Az viszont egészen biztos, hogy nem akarjuk lefejteni a kezeidről a széles ragszalaggal odaerősített hatalmas műpéniszeket – akkor sem, ha százszor zavarsz ezzel minket.
  • Pólók maradnak! Budapesten tud meleg lenni, gyorsan le lehet izzadni. Ez mégsem ok arra, hogy póló nélkül flangáljunk bárhol. Otthon sem mennél be egy étterembe meztelen felsőtesttel, itt se tedd.
  • Budapest nem egy bordélyház. Bár lehet, hogy vannak helyek a városban, ahol könnyen bele lehet futni egyéjszakás kalandokba, a legtöbb nő nem vevő erre. Nem kérdezzük meg őket az árukról és nem mondjuk el nekik, hogy mennyire fel vagyunk izgulva.
  • Valaki lakik a kedvenc kocsmád felett. Épp ezért nem ordítva közlekedünk az utcán két hely között, és nem üvöltjük hajnali 5-kor a Barbie Girl elmés versszakait. Se.
  • Budapest több mint a bulinegyed. A város tele van gyönyörű épületekkel és gazdag a történelme, lehet, hogy érdemes erre is néhány pillantást vetni két sör között.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.