Lendvai a Jobbik-összefogásról

A baloldal halálát jelentené – Az MSZP politikusa teljes mértékben elhatárolódik a Jobbikkal való együttműködéstől, de Vona Gábor pártja sem kér az összeborulásból. Mint ismeretes, Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök vetette fel annak gondolatát december végén, az ATV-nek nyilatkozva, hogy az MSZP-nek, a Demokratikus Koalíciónak és a Jobbiknak össze kellene fognia a kormányváltás érdekében.

Lendvai Ildikó az MSZP volt elnöke kijelentette az ATV Start ma reggeli műsorában, hogy lehetetlen az együttműködés a Vona Gábor vezette párttal. Véleménye szerint a Fidesz, és Orbán Viktor politikai gondolkodása azonos a Jobbikéval, csak a hatalmi aspirációjuk ellentétes. Nem akarnak a Fidesz helyett egy másik „Fidesszel” együttműködni.

Hozzátette: egyesek a választási matematika miatt gondolnak az együttműködés lehetőségén,

de szerinte ez a baloldal teljes megsemmisülését jelentené. Lendvai szerint a Jobbikkal még a választási rendszer megváltoztatása miatt sem lehetséges összefogni, mert ez lejáratná az MSZP-t.

MSZP: Hibás elképzelés

A szocialista politikus szerint a Jobbik úgy állítja be a helyzetet, hogy a kormányváltás érdekében rájuk kell szavazni. Pedig a baloldali pártok együttes szavazatmennyisége több mint a Jobbiké, így az nem vezetne eredményre – hangsúlyozta.

Kedden az MSZP elnöke is elutasította az összefogás gondolatát. Elmondta: hibás elképzelésnek tartja azt, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz-KDNP-kormány leváltása érdekében.

Molnár Gyula elmondta, nagyon nem örül annak, hogy Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök – aki a Jobbik és az MSZP összefogását felvetette – úgy érezte, hogy mostantól kezdve tanácsadói szerepet is kell vállalnia a pártban. A Jobbik hétfőn közölte, hogy semelyik baloldali párttal nem fog össze a jövőben.

Forrás: atv.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.