Nyomorsor a Blahán 2016.

Idén is. És ez a sor évről évre egyre hosszabb, soha ennyi rászoruló nem állt még sorba december 24-én (meg 25-én és 26-án) az Ételt az Életért Alapítvány ételosztásán a Blaha Lujza téren. A krisnások többezer adag meleg ebéddel, élelmiszercsomaggal igyekeztek most is könnyebbé tenni a rászorulók karácsonyát. Nem kevesen voltak, akik már hajnali háromtól a kordonok mögött álltak családostul, gyerekestül, hogy délben egy tálnyi ünnepi menühöz jussanak. Sorban álltak az ételért, meg a húszféle összetevőből álló csomagért. Nyomorsor és nyomorsors Orbán győztes országában.

És ez csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval több szenvedés még a kamerák elé sem kerül. Pedig Magyarországon nincsenek szegények. Meg éhezők sincsenek. Ezt maga a miniszterelnök mondta. Tessék megnézni ezt a pár képet. Amit látni, az sokkoló. És állítólag ez itt Mária boldog, egyre erősödő országa…

A néhány adat:

  • a hét évesnél fiatalabb magyar gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben
  • 30 ezer gyerek állandóan nélkülözik
  • 50 ezer rendszeresen éhezik
  • 150 ezer gyermek él olyan háztartásban, ahol nincs vécé
  • 200 ezer olyanban, ahol nincs áram
  • 4000 gyereknek nincs lakcíme, így támogatást sem kaphatnak.

 (Fotók: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás)

 ***

Az internet nem felejt: Kiskarácsony – Két évvel ezelőtt, 2014. karácsonyán is (a Szerk.: és tavaly is) ugyanaz volt, mint előtte és utána mindig: egy tál meleg ételre váró emberek álltak hosszú sorban a Blaha Lujza téren. Férfiak, nők, családosok, magányosok, fiatalok, öregek. Magyarok. Ha hinnénk Orbán Viktor miniszterelnöknek, akkor ezek az emberek nem szegények, és csupán az életformájukból adódik, hogy egy tál meleg levesért, vagy gulyásért teszik ki a kirakatba önbecsülésük maradékát. De nem hiszünk neki, ezért aztán azt gondoljuk, amit látunk: Magyarország szegény és sorban áll. (Gépnarancs)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.