Kisjézus is majd el jő (CBFM)

Bizony ám, mindjárt jön a Jézuska, így aztán mindenképp ejtenem kell pár keresetlen szót a már itt volt Mikulásról. Akit kerületünk fideszes önkormányzati képviselői kísértek el a kerületi óvodákba, hogy segítsenek neki kiosztani az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Aztán ez a segítség valahogy úgy sikeredett, hogy a pirosruhás öregurat lerugdosták a színpadról, és ők maguk osztották ki a csomagokat a kicsiknek.

Zentai Oszkár a Hétszínvirág óvodában (Fotó: jozsefvaros.hu)

Vastagbőr szúrta ki, hogy a Kocsis Máté által vezetett VIII. kerületben a fideszes önkormányzati képviselők is elkísérték a Mikulást a kerületi óvodákba, hogy kiosszák az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Szegény Mikulásnak ott az óvoda közepén kellett rádöbbennie, hogy jól átverték. Ahogy megjelentek a kampányszempontból fontos, csillogó szemű kis óvodások, Mikulás bácsit szépen félretolta a politika, leültette egy félreeső székre, még a kamerák is elfordultak róla, mert a lényeg az volt, hogy kedves önkormányzati képviselők ajándékozzák meg a mosolygós gyermekeket. (Index)

Minderről az önkormi honlapja egy nagyszerű, képes, fordulatokban gazdag termelési ripor- tot közölt, ilyeneket lehet olvasni benne: „Kaiser Józsefet az ovisok dalokkal és versekkel köszöntötték…” Balogh István Szilvesztertől „a gyerekek csillogó szemekkel vették át az ajándékokat, amiket verssel és énekkel köszöntek meg”. „Nagy örömmel fogadták az ovisok a nagyszakállút és Szilágyi Demetert…” Guzs Gyulától „a gyerekek nagy örömmel vették át a csomagokat”. Kicsit odébb: Vörös Tamás adta át a kicsiknek az ajándékcsomagokat, „akik versmondással hálálták meg…”.

Megjegyzem, már évek óta ezt csinálják. Az ovisok különben azért is jó hallgatósága helyi Fideszes képviselőknek, mert nem tesznek fel kellemetlen kérdéseket és a városvezetés felelősségét sem firtatják a kialakult közállapotok kapcsán. Mindenesetre alig várom, hogy a Kisjézus is megérkezzen, és szerényen ő is elkísérhesse ezeket a csupaszív képviselő hölgyeket/urakat az óvodákba. Végül is tanulja meg minden gyerek egy életre, hogy ki hozza az ajándékot és kinek kell hálásnak lenni!

Sz@rháziak.

P.s.: Szerintetek a politikusok „hivatásának feladata”, hogy gyerekintézmények fenntartójának eszközvásárlását Mikulásként vagy Jézuskaként adják át? (via – 8ker)

***

Ma délután 4-kor: évente egyszer két órára a lakosságé a szó a képviselő-testületben. Aki teheti, jöjjön el! Az időpont ugyan nem a legjobb, de nem véletlenül…

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.