Fakivágnak, rendületlenül

Megjelent a Ligetváros karácsonyi száma. Ízelítő a tartalomból: az Ingatlanfejlesztő cég vezetője örömmel közli, hogy a Liget régen várt megújítása keretében mekkora öröm volt a Néprajzi múzeum új terve (ez mitől megújítás?). Lesz madárbarát mintakert és tanösvény. Ez a ligeti állatvilág bemutatására szolgál, meg segíti az életüket (marad állat a sok épület és milliós turistaforgalom mellett?).

A megújuló Városliget Budapest ékköve lesz, írja az egyik cím. A képekből nem látni, hogy az „ilyen lesz” mai helyét mutatja-e az „ilyen volt”. Ugyanitt írnak a „minden korábbinál szélesebb körű szakmai és civil szervezeti egyeztetésekről. Külön két oldalnyi tudósítás a hatékony Liget fórumról. Sok apró részletet ismertetnek, az építkezéseket vagy nem tették szóvá, vagy nem érdemes kitérni az ilyen véleményekre. Jó olvasást.

P.s.: Erzsébetváros mellett – Az Ingatlanfejlesztők rendőri fedezet mellett kedd délelőtt neki álltak a favágásnak a Városligetben. A NER-nek nem csak a lopás a mindennapi gyakorlata, de a saját jogszabályaik áthágása is. Engedély nélkül dolgoznak. Minél többen tiltakozzunk jelenlétünkkel!

Gergely József

***

Tuttta? Fegyelmit kaptak a Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit előállító rendőrök – A bama.hu azt írja, hogy fegyelmit kapott az a két pécsi járőr, akik november elején előállították a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, a párt néhány aktivistáját és egy melléjük csapódó külföldi turistát. (444.hu)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.